Ce face Apple cu 100 de miliarde de dolari?

881 ori
<b>Ce face Apple cu 100 de miliarde de dolari?</b>Apple are o conferință organizată astăzi, cu scopul de a-și anunța planurile de viitor cu privire la suma uriașă de 100 de miliarde de dolari, pe care o are la dispoziție acum. Există teorii că Apple ar intenționa să înceapă un buyback...

Apple are o conferință organizată astăzi, cu scopul de a-și anunța planurile de viitor cu privire la suma uriașă de 100 de miliarde de dolari, pe care o are la dispoziție acum. Există teorii că Apple ar intenționa să înceapă un buyback pentru acțiuni în anul fiscal 2013 (care începe pe 30 septembrie în acest an), iar această acțiune ar urma să dureze 3 ani.

Unii investitori își doresc profitul din dividende, în vreme ce alții vor să vadă banii investiți în achiziții de companii promițătoare, precum cea care a realizat Siri, de exemplu. Există și câțiva investitori mai precauți care îndeamnă Apple sa continua să "clocească ouăle de aur". Ce e interesant la conferința de azi? Ei bine, am putea afla cu această ocazie și primele cifre de vânzare pentru noul iPad, după un prim weekend de vânzări, spre exemplu.

Tim Cook a afirmat recent că fondurile de la Apple sunt investite în buna funcționare a companiei și în special în segmentul de cercetare și dezvoltare, în achiziții, în deschiderea de noi reprezentante Apple și de investiții strategice. în plus, se folosesc fonduri substanțiale în relația cu furnizorii și în infrastructura companiei din Cupertino. Apple va cheltui 45 de miliarde pe programul de dividende și recumparare de acțiuni, o sumă mare, dar parcă nu atât de mare când luam în calcul faptul că Apple a avut un profit de 13 miliarde în ultimul trimestru. în aceste condiții mă întreb de ce nu se împrumuta țări precum Grecia sau chiar SUA de la Apple cu o sumă mare de bani?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×