CES 2013: Mozilla prezintă Firefox OS În acțiune, vine pe piețele emergente peste câteva luni (Video)

1.864 ori
<b>CES 2013: Mozilla prezintă Firefox OS În acțiune, vine pe piețele emergente peste câteva luni (Video)</b>și Mozilla se afla la CES 2013 pentru a prezenta un produs interesant, sistemul mobil de operare Firefox, pe care îl vedeți în acțiune mai jos pe un prototip. OS-ul a evoluat destul de mult de la stadiul Boot to Gecko, pe care l-am văzut la MWC 2012...

și Mozilla se afla la CES 2013 pentru a prezenta un produs interesant, sistemul mobil de operare Firefox, pe care îl vedeți în acțiune mai jos pe un prototip. OS-ul a evoluat destul de mult de la stadiul Boot to Gecko, pe care l-am văzut la MWC 2012 și acum începe să semene a platforma completă.

Mozilla afirmă că mai sunt două săptămâni până la finalizarea sa și Firefox OS este mai degrabă destinat terminalelor low end cu preț mic. Astfel, el va rula pe telefoane cu procesoare single core de 800 MHz la momentul lansării. Aceste modele vor sosi pe piatele emergente peste câteva luni, către finalul anului. Ideea din spatele UI-ului lui Firefox OS este următoarea: deblocarea telefonlui duce utilizatorul la un ecran Home, pe care puteți afișa aplicațiile și bookmark-urile preferate, în vreme ce restul aplicațiilor sunt stocate într-un app drawer.

CES 2013: Mozilla prezintă Firefox OS În acțiune, vine pe piele emergente peste câteva luni (Video)

Spre deosebire de Android, acest OS este bazat pe HTML5 în totalitate, majoritatea aplicațiilor fiind practic website-uri. Mozilla are în plan și un magazin de aplicații, care se va baza pe un motor de căutare cu accent pe SEO pentru a găsi softurile. Trebuie să recunosc că platforma pare copilăroasă și iconurile puțin cam prea jucăușe, dar e doar începutul unui drum lung pentru Firefox OS. Credeți că va avea succes această inițiativă? Printre parteneri se număra mari operatori de telefonie și producători că ZTE.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×