CES 2020: OnePlus Concept One este un telefon cu cameră triplă ce devine invizibilă, prin sticlă electrocromică prezentă și pe mașinile McLaren

1.279 ori
<b>CES 2020: OnePlus Concept One este un telefon cu cameră triplă ce devine invizibilă, prin sticlă electrocromică prezentă și pe mașinile McLaren</b>OnePlus a început să aibă o prezenţă tot mai mare în SUA, fiind printre puţinele branduri chinezeşti care îşi vând telefoanele prin operatori din State. Tot în SUA tocmai au prezentat cel mai nou telefon şi nu

OnePlus a început să aibă o prezenţă tot mai mare în SUA, fiind printre puţinele branduri chinezeşti care îşi vând telefoanele prin operatori din State. Tot în SUA tocmai au prezentat cel mai nou telefon şi nu, nu e vorba despre OnePlus 8. În schimb a debutat OnePlus Concept One, un concept acoperit cu piele pe spate, dar şi cu o sticlă specială, care face camera principală invizibilă.

OnePlus Concept One

La bază telefonul e identic cu OnePlus 7T Pro ca specificaţii, deci nu vă aşteptaţi la noutăţi hardware. Noutatea reală e designul. Spatele acoperit cu piele aminteşte de LG G4, cu a lui textură de minge de fotbal american. Sticla acea specială "electrocromică" din spate acoperă cele 3 camere şi le poate face să dispară, cel puţin la nivel vizual. Pielea folosită pe spate e aceeaşi ca şi cea cu care este tapiţata o maşină McLaren 720S.

OnePlus Concept One

Parteneriatul dintre McLaren şi OnePlus nu e deloc nou şi se reflectă inclusiv în nuanţele Papaya pe care le are acest model de telefon, dar şi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Fiecare unitate OnePlus Concept One vine cu o piele portocalie Papaya cusută manual, având cusături la vedere. În mijlocul spatelui tronează zona de sticlă, care arată ca un soi de "fermoar" dacă mă întrebaţi pe mine.

OnePlus Concept One

Ce a făcut OnePlus special e că a luat un panou de sticlă care îşi schimbă culoarea/transparența pentru a acoperi camera principala în scop estetic. E aceeaşi sticlă electrocromică folosită pentru acoperişul panoramic de pe McLaren 720S sau McLaren 570GT. Din păcate telefonul nu va fi disponibil pentru public în această formă. El nu va fi pus în vânzare vreodată, ci e doar un concept de prezentat lumii în stil "uite ce putem face noi".

Poate totuşi servi ca bază pentru viitoare telefoane OnePlus, Oppo sau Vivo, care sunt parte a uriaşului BBK. Sunt şi dezavantaje, precum faptul că sticla aceasta specială se va degrada destul de uşor în timp, deci nu e chiar viabilă pentru utilizare pe termen lung. Concept One are nevoie doar 0.7 secunde să facă sticla din opacă transparentă, prin aplicarea unui curent cu un anumit voltaj. Tehnologia se mai găseşte şi la trenurile de foarte mare viteză şi la avioane chiar.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×