China vrea să Își producă propriul sistem de operare, pentru a nu mai avea nevoie de soluții Microsoft și Google

1.013 ori
<b>China vrea să Își producă propriul sistem de operare, pentru a nu mai avea nevoie de soluții Microsoft și Google</b>China lucrează la un sistem de operare propriu, pe care îl va implementa pe computerele desktop începând cu acest an. Platforma va fi gata până în octombrie și are rolul de a înlocui soluțiile furnizate de companii americane că Microsoft,...

China lucrează la un sistem de operare propriu, pe care îl va implementa pe computerele desktop începând cu acest an. Platforma va fi gata până în octombrie și are rolul de a înlocui soluțiile furnizate de companii americane că Microsoft, Google sau Apple, conform Reuters.

în ultimele luni tensiunile din China și SUA în zona tech/IT au crescut și în afară de atacuri chinezesti cibernetice, există și problema dominației americane în unele segmente de tehnologie din China. Spre exemplu, Microsoft este investigată pentru încălcări de regulament antitrust în China, iar Qualcomm are parte de aceleași probleme. Nici Google nu e văzută mai bine, autoritățile afirmând că această companie are un control prea mare asupra industriei locale smartphone, prin intermediul lui Android.

Sistemul de operare chinezesc va fi întâi oferit pe terminale desktop, apoi pe modele smartphone și pe tablete. Va exista și un app store dedicat, iar oficialii declară că au mai existat inițiative de acest gen, dar platformele nu se puteau ridica la nivelor celor din țările dezvoltate. Autoritățile speră că software-ul local se înlocuiască sistemele desktop standard în unul sau doi ani, iar pe cele mobile în aproximativ 3 sau 5 ani.

Windows 8 a fost deja interzis în China în multe instituții, împreună cu multe alte softuri americane.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×