Chipset-ul Kirin 980 ar urma să fie produs de TSMC pe seama procesului FinFET de 7nm; Sosește pe Huawei Mate 20

1.007 ori
<b>Chipset-ul Kirin 980 ar urma să fie produs de TSMC pe seama procesului FinFET de 7nm; Sosește pe Huawei Mate 20</b>Un raport marca DigiTimes ne aduce astăzi informații referitoare la următorul procesor high-end pregătit de către Huawei și anume Kirin 980. Aparent, acest chipset va fi realizat pe seama procesului de producție FinFET de 7nm și este

Prin intermediul unui raport emis de către publicația DigiTimes aflăm astăzi câteva detalii despre viitorul procesor high-end al celor de la Huawei și anume HiSilicon Kirin 980. Din start suntem informați că TSMC a primit comenzi pentru dezvoltarea de procesoare AI bazate pe procesul FinFET de 7nm, comenzi ce provin din partea unor companii precum Huawei HiSilicon și Cambricon Technologies. 

Huawei are în plan lansarea primelor smartphone-uri cu procesor Kirin 980 de 7nm în a doua parte a anului și sunt mari șanse ca acestea să fie Mate 20, respectiv Mate 20 Pro. Și Samsung ar urmări obținerea unui contract de dezvoltare a chipset-urilor Kirin 980, dar cu toate acestea TSMC rămâne partenerul major al chinezilor de la Huawei. 

De la Kirin 980 așteptăm o creștere serioasă a performanțelor, asta pentru că pentru prima parte a lui 2018, Huawei a decis să meargă pe un procesor de generație trecută (Kirin 970) pentru flagship-urile din seria P20. Așteptăm și un upgrade la nivel de capabilități grafice și în altă ordine de idei aflăm că și AMD a încheiat un parteneriat cu TSMC pentru dezvoltarea soluțiilor grafice Vega GPU 7nm. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×