Coletele din China ar putea fi blocate pe termen nedeterminat din cauza coronavirusului; ANPC propune blocarea importurilor din China

5.949 ori
<b>Coletele din China ar putea fi blocate pe termen nedeterminat din cauza coronavirusului; ANPC propune blocarea importurilor din China</b>Pe buzele tuturor se află în aceste zile infamul "coronavirus", care a înspăimântat planeta. Pe lângă aspectul pierderilor umane, a afectat şi economia Chinei şi pe cea globală şi îngrijorează şi persoanele care au comandat produse din China.

Pe buzele tuturor se află în aceste zile infamul "coronavirus", care a înspăimântat planeta. Pe lângă aspectul pierderilor umane, a afectat şi economia Chinei şi pe cea globală şi îngrijorează şi persoanele care au comandat produse din China. Pe plan local sunt luate măsuri împotriva importurilor din China, chiar de către ANPC.

Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor a trimis o solicitare la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa pentru a bloca intrarea în ţară a produselor ce vin din China via Portul Constanţa. Interdicţia s-ar referi în special la produse textile, cosmetice şi jucării, dar şi electronice şi electrocasnice. Deocamdată totul e doar o solicitare şi trebuie aşteptat un răspuns de la agenţiile vamale şi de „Sănătate” din Constanţa.

Conform specialiștilor din domeniul medical, un virus nu poate supravieţui fără o gazdă vie doar câteva, deci teoretic nu se poate transmite prin aceste colete. Personal dacă aş avea de primit un pachet de pe Aliexpress m-aş îngrijora mai degrabă de întârzierile apărute în China. Între Anul Nou Chinezesc, oraşele blocate şi panica de acolo, e clar că vor fi afectate şi livrările de colete.

Aici aveţi toată explicaţia, care spune clar că virusul trăieşte doar câteva ore, presupunând că o persoană bolnavă din China a strănutat pe Xiaomi-ul tău comandat de pe GearBest. Practic ai şanse mai mare să mori răpus de vopseaua toxică de pe Abibaşii luaţi de la magazine din China decât de coronavirus.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×