Vânzările de smartphone-uri din China ar putea scădea cu 50% din cauza coronavirusului

846 ori
<b>Vânzările de smartphone-uri din China ar putea scădea cu 50% din cauza coronavirusului </b>Coronavirusul din China continu[ să facă valuri şi afectează inclusiv domeniul nostru de activitate, cel legat de telefoane. Se pare că pe lângă punerea în pericol a întregului MWC din Spania de la final de lună

Coronavirusul din China continu[ să facă valuri şi afectează inclusiv domeniul nostru de activitate, cel legat de telefoane. Se pare că pe lângă punerea în pericol a întregului MWC din Spania de la final de lună, e pusă în pericol chiar piaţa smartphone din China. Analiştii şi experţii au prezis că vânzările de smartphone-uri din China ar putea scădea cu 50% în primul trimestru al acestui an.

Digitimes scrie chiar că la final de an 2020 am putea vedea o scădere cu 30% a vânzărilor de telefoane din China. Între magazinele care se închid şi producţia de telefoane care este amânată, e clar faptul că segmentul va fi lovit serios. Deja Foxconn vrea să mute producţia în alte ţări, inclusiv cea de iPhone-uri, iar producătorii chinezi vor fi la rândul lor afectaţi. Aceste probleme vin după un an nu chiar strălucit pentru piaţa smartphone din China, care a scăzut cu 15% în 2019, conform Canalys.

Problemele au avut de-a face nu neapărat cu Huawei, dar şi cu faptul că mulţi potenţiali cumpărători şi-a amânat achiziţiile, mulţumiţi cu telefoanele din 2019 şi aşteptând modele 5G mai accesibile. Culmea e că Huawei a crescut între timp în China, dar asta în detrimentul unor companii ca Xiaomi sau Apple. Revenind în China, Apple îşi ţine magazinele închise şi tot mai multe magazine de electronice şi mall-uri urmează această direcţie.

Foxconn şi-a reluat o parte din producţie chiar de azi, la una din fabricile din Zhengzhou, dar câteva deadline-uri au fost deja decalate. Fabrica din Shenzhen, cea mai importantă rămâne închisă totuşi. Huawei afirm[ că producţia să de telefoane şi echipamente e la capacitate normală, fără a oferi detalii. Între aceste probleme şi faptul că firmele anunţă telefoane online acum şi nu în conferinţe cu public, e clar că acest coronavirus a afectat serios economia Chinei.

Dacă epidemia se extinde până în iunie spre exemplu, vânzările de telefoane din China ar ajunge de la 400 de milioane la 280 de milioane de unităţi. Şi Oppo a recunoscut că va fi afectată producţia să de telefoane. Între timp Samsung va fi cel mai puţin afectată de coronavirus, bazându-se pe fabricile din Vietnam.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×