Componentele lui OnePlus 7 Pro costă doar 324 dolari; Iată cele mai scumpe piese

1.255 ori
<b>Componentele lui OnePlus 7 Pro costă doar 324 dolari; Iată cele mai scumpe piese</b>După ce am aflat că Huawei P30 Pro are asociat un cost de 364 dolari pentru componentele sale, azi descoperim şi care e suma aferenta lui OnePlus 7 Pro. E vorba despre 324 de dolari cheltuiţi pentru componente.

După ce am aflat că Huawei P30 Pro are asociat un cost de 364 dolari pentru componentele sale iar Galaxy S10+ în jur de 420 dolari, azi descoperim şi care e suma aferenta lui OnePlus 7 Pro. E vorba despre 324 de dolari cheltuiţi pentru componente. 

Flagship-ul companiei chineze OnePlus e sub ambele, dar cota sa de preţ a urcat în 2019 până la 699 de euro, adică 787 de dolari (preț în UE). În SUA se vinde la 669 de dolari. Tentaţia e mare să crezi că OnePlus scoate 300-400 de dolari profit per device, dar nu e chiar aşa. E costul de producţie, cercetare şi dezvoltare, marketing şi multe altele.

OnePlus 7 PRO

Cât despre componente, cel mai scump este evident ecranul AMOLED cel curbat, furnizat de Samsung la 80 de dolari bucata. Apoi pe locul 2 ca preţ este procesorul Snapdragon 855, la 70 de dolari, urmat de camera triplă, cu 27.29 dolari. Nici RAM-ul nu e neglijat, cu 26 de dolari pentru 6 GB LPDDR4X.

E clar totuşi faptul că Huawei şi Samsung rămân cu sume mult mai mari în vistierie pentru telefoanele lor, decât OnePlus. Pe de altă parte ele cheltuiesc şi mai mult pe marketing. Nu am văzut vreo reclamă memorabilă OnePlus până acum, ei bazându-se mai mult pe comunitate şi word of mouth.

Luând fiecare componentă şi cheltuiala în parte începi să înţelegi de ce au preferat să nu plătească pentru rating IP şi pentru încărcare wireless... deocamdată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×