Cosmote și RCS&RDS prezintă primele oferte de Închiriere a rețelelor mobile

1.567 ori
<b>Cosmote și RCS&RDS prezintă primele oferte de Închiriere a rețelelor mobile</b>Cosmote și RCS&RDS au anunțat în această săptămână că își vor închiria rețelele de comunicații mobile sub anumiți termeni. închirierea se va face către companiile care vor să intre pe piața de telefonie mobilă sub forma unui operator...

Cosmote și RCS&RDS au anunțat în această săptămână că își vor închiria rețelele de comunicații mobile sub anumiți termeni. închirierea se va face către companiile care vor să intre pe piața de telefonie mobilă sub forma unui operator virtual (MVNO - mobile virtual network operator).

Ambele companii menționate mai sus au publicat și ofertele comerciale pentru închiriere. RCS&RDS a pus o taxă de 1.5 milioane de euro în 10 zile de la semnarea contractului și cerință de a suporta investițiile în rețeaua proprie. Este pentru prima oară în România când se pune problema apariției unui operator virtual de telefonie mobilă, ceea ce ar duce la creșterea competitivității pieței.

Acest lucru se realizează prin creșterea numărului de operatori care oferă servicii de telefonie, fără a fi nevoie de construcția de noi rețele. Se va exercita astfel și o presiune în plus pentru scăderea prețurilor pieței. Cosmote și RCS&RDS anunțaseră o mutare de acest gen încă de anul trecut, atunci când și-au asumat inițiativa în fata ANCOM, în cadrul licitației de spectru.

Vor reuși noii operatori să ia din cota de piață Orange și Vodafone?

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×