Cum se descurcă tableta Vonino iMart QS la o folosire de zi cu zi? Iată răspunsul

6.111 ori
<b>Cum se descurcă tableta Vonino iMart QS la o folosire de zi cu zi? Iată răspunsul</b>Timp de aproximativ o săptăm&acirc;nă am avut la dispoziție o tabletă Vonino iMart QS, device ce rulează sistemul de operare Windows 8.1 with Bing și care este v&acirc;ndută exclusiv prin intermediul operatorului Orange Rom&acirc;nia la un preț...

Timp de aproximativ o săptămână am avut la dispoziție o tabletă Vonino iMart QS, device ce rulează sistemul de operare Windows 8.1 with Bing și care este vândută exclusiv prin intermediul operatorului Orange România la un preț de 199 euro fără abonament. Având la îndemână acest device, ne-am hotărât să vă prezentăm de această dată un articol de tip user-experience ce conține impresiile după folosirea sa.

Primul lucru pe care l-am remarcat încă de la unboxing-ul tabletei, este acela că modelul de față fabricat de Vonino aduce ceva ce nu multe tablete de pe piață au, și anume un capac spate detașabil realizat dintr-un material cauciucat plăcut la atingere ce oferă și un grip mai bun în același timp.

Vonino iMart QS

Cutia device-ului este una destul de standard în care vom regăsi bineînțeles tableta, un cablu USB - microUSB v2.0, un cablu OTG pentru atașarea unui stick de memorie, cât și un încărcător de 0.4 Amperi. În general, o încărcare completă a tabletei de la 5% la 100% va dura în jur de 4 ore cu încărcătorul din pachet.

Vonino iMart QS din spate

Aflați că tableta Vonino iMart QS sosește cu un display IPS capacitiv de 8 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli, un procesor quad-core Intel Z3735F Baytrail-T de 1.33 GHz, 2 GB memorie RAM DDR3, 32 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD de până la 128 GB și conectivitate 3G+ HSDPA + slot SIM.

Vonino iMart QS

Primim o cameră foto principală de 5 megapixeli, un senzor frontal de 2 megapixeli, conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, un jack audio de 3.5 mm și un port microUSB la bază. iMart QS dispune de o baterie de 4.500 mAh ce asigură aproximativ 4 ore de autonomie într-un regim de funcționare continuu. Din punct de vedere al dimensiunilor, Vonino iMart QS sosește într-o carcasă cu greutate de 380 grame și grosime de 10 mm.

Cum se descurcă tableta Vonino iMart QS la o folosire de zi cu zi? Iată răspunsul

După cum am precizat și la începutul articolului, vom analiza această tabletă în funcție de experiența cu aceasta de zi cu zi, și nu de performanțele oferite la pachet. În rândurile de mai jos vor fi prezentate principalele capitole pe care mai oricare le are odată cu achiziția unui device, fie el telefon, sau tabletă.

1. Display

Ecranul de pe Vonino iMart QS este o unitate IPS de 8 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli, dimensiune care după mine este una dintre cele mai potrivite, nici prea mică, dar nici exagerat de mare astfel încât să întâmpinăm probleme la capitolul portabilitate. Din păcate culorile oferite de acest panou nu sunt cele mai arătoase, și nici pe partea de luminozitate nu avem parte de un nivel ridicat.

Display Vonino iMart QS

Totuși, calitatea imaginilor afișate este una destul de bună pentru a nu ne pune probleme la vizionarea unui clip video, sau a unui film pe tabletă. Tot la această categorie voi vorbi și despre sunet. Tableta de față are un difuzor cu volum foarte ridicat, dar odată ce trecem de nivelul 60, se observă un tremur în claritate. Acest lucru nu este totuși întâlnit la folosirea unei perechi de căști.

2. Hardware

Așa cum ați aflat, Vonino iMart QS sosește cu procesor quad-core Intel Z3735F Baytrail-T, 2 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și un procesor grafic Intel HD. Toate aceste componente promit performanțe high-end, detaliu pe care l-am observat la rularea unor clipuri la rezoluție Full HD și a unor jocuri populare ca și Asphalt 8, titlu disponibil gratuit în magazinul de aplicații Windows.

3. Conectivitate

Tableta dezvoltată de Vonino și vândută la ora actuală în exclusivitate prin intermediul Orange oferă mai toate standardele de conectivitate de care avem nevoie. Fiind un device potrivit mai degrabă pentru navigat pe internet, avem parte atât de conexiune WiFi, cât și de tehnologia 3G+ HSPA ce aduce viteze de până la 21.4 Mbps.

Specificatii Vonino iMart QS

Ni se oferă un port microUSB v2.0 la bază, un jack audio 3.5 în partea de sus, butoane de volum și power din plastic în dreapta, cât și sloturi pentru SIM și card microSD situate în partea stângă, respectiv dreaptă a tabletei.

Vonino iMart QS

4. Camera foto/video

Deși avem la dispoziție un senzor foto principal de 5 megapixeli, la fel ca în majoritatea cazurilor, acest senzor este unul mediocru. Astfel fotografiile realizate nu sunt cele mai detaliate, și nici cele mai calitative, dar prezența camerei este cu siguranță un plus la nevoie. În față avem parte de un senzor foto de 2 megapixeli ce poate fi folosit pentru servicii ca și Skype.

5. Software

Vonino iMart QS optează pentru sistemul de operare Windows 8.1 with Bing, o versiune special dezvoltată pentru tablete ce este distribuită gratuit pentru producători sub anumite condiții. Totuși, diferențele dintre această versiune și cea standard sunt reprezentate doar de faptul că varianta gratuită va sosi cu Bing ca motor standard de căutare în Internet Explorer.

Cum se descurcă tableta Vonino iMart QS la o folosire de zi cu zi? Iată răspunsul

Cu toate că Windows 8.1 ne oferă pe lângă funcțiile clasice, și posibilitatea de instalare a unui pachet Office, experiența din spatele utilizării unei tablete de acest gen se poate dovedi un pic greoaie în special datorită elementelor din interfață minuscule ce sunt greu de accesat.

6. Concluzie

Deși nu am testat această tabletă la potențialul său maxim, aceste 7 zile de utilizare m-au ajutat să îmi fac o părere dacă într-adevăr achiziția sa se merită sau nu. Ținând cont de faptul că prețul său fără abonament la Orange este 877 lei, trebuie să avem în vedere că tableta nu este una chiar accesibilă.

Vonino iMart QS review

Puncte pro:

  • dimensiunile compacte / ușurință de utilizare cu o singură mână / capacul cauciucat
  • hardware-ul compus din procesor Intel quad-core și 2 GB RAM
  • bateria de 4.500 mAh promite o automie de câteva zile la o utilizare moderată

Puncte contra:

  • display-ul nu este convingător în ciuda tehnologiei IPS și a rezoluției HD
  • prezența unui singur difuzor a cărui calitate are de suferit după un anumit nivel
  • experiența din Windows 8.1 pe un display de 8 inch nu este cea mai potrivită
  • durata mare de încărcare

Așadar, Vonino iMart QS nu este cea mai bună tabletă din categoria sa de pe piață, dar în ciuda acestui fapt, modelul de față este unul atractiv, mai ales ținând cont de dimensiunile sale reduse și a capacului spate din cauciuc ce oferă siguranță prin oferirea unui grip mai bun. Dacă trecem peste display-ul nu atât de bun și difuzorul nu atât de bun adus la pachet, iMart QS se poate dovedi o tabletă demnă de luat în seamă.

Vonino iMart QS

Poate că și prețul se va mai stabiliza în următoarele câteva luni și astfel vom fi mai deschiși la o eventuală achiziție a sa. Aflați că Orange comercializează acest produs și la abonamente împreună cu trafic de date inclus. Un astfel de abonament ar fi și Colibri 17, un plan tarifar de 17 euro pe lună cu 0 euro avans pentru tabletă.

Acest abonament ne oferă 12 GB trafic de date la viteze 3G+ și bonus 25 GB spațiu de stocare în cloud, ofertă ce nu sună deloc rău mai ales că tableta ne este oferită gratis. Vouă cum vi se pare Vonino iMart QS?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×