De ce camerele foto de pe telefoanele Sony Xperia nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor? Aflăm astăzi motivul

2.408 ori
<b>De ce camerele foto de pe telefoanele Sony Xperia nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor? Aflăm astăzi motivul</b>De-a lungul anilor ne-am tot întrebat care a fost motivul pentru camerele foto de pe smartphone-urile Sony Xperia nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, asta ținând cont de divizia foto deținută de către gigantul japonez

De-a lungul anilor ne-am tot întrebat care a fost motivul pentru camerele foto de pe smartphone-urile Sony Xperia nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, asta ținând cont de divizia foto deținută de către gigantul japonez. Deși rezultatele obținute de aceste terminale nu erau tocmai rele, rivalii de pe piață reușeau să impresioneze chiar și în situația în care ofereau tot senzori Sony la bord.

Astăzi aflăm câteva lămuriri cu privire la această problemă și asta din partea lui Adam Marsh (Senior Manager Global Marketing Sony). Acesta confirmă faptul că într-adevăr de multe ori s-au ridicat bariere chiar la nivel intern, compania optând să nu împartă tehnologia de optică a departamentului Sony Alpha cu cei din echipa Xperia.

Uneori aceste bariere erau reprezentate de deciziile departamentului Alpha de a nu da echipei Mobile anumite soluții de optică, asta pentru că brusc tehnologia de pe un aparat foto de 3000 euro s-ar fi regăsit pe un telefon.

Declarația citată mai sus scoate la iveală dorința Sony de a nu canibaliza vânzările camerelor Alpha, în situația în care publicul ar fi cumpărat în număr mai mare smartphone-uri Xperia cu o asemenea tehnologie la bord. Acum descoperim că aceste bariere ar fi fost slăbite, fapt ce s-a întâmplat odată cu numirea lui Kimio Maki pe postul de CEO al departamentului Sony Mobile, acesta sosind din zona Digital Imaging.

Specificații cameră triplă Xperia 1:

  • Senzor principal 12 mpx (wide), PDAF Dual Pixel predictiv, OIS pe 5 axe, f/1.6
  • Senzor secundar 12 mpx (telephoto), PDAF Dual Pixel predictiv, OIS pe 5 axe, f/2.4, zoom optic 2x
  • Senzor triplu 12 mpx (ultrawide), f/2.4
  • Eye Tracking
  • Filmare 2160p@24/30fps HDR, 1080p@60fps, 1080p@30fps (EIS), 1080p@960fps

Primul rezultat al acestei colaborări mai apropiate dintre departamentele Sony Alpha și Xperia este smartphone-ul Sony Xperia 1, telefon care promite un autofocus mai bun, suport RAW și chiar un sistem de reducere a zgomotului din imagini îmbunătățit.

Acum gigantul japonez este de părere că într-adevăr a avea un smartphone și un aparat foto care oferă aceeași experiență este un lucru bun. Mai sus v-am listat și specificațiile camerei triple oferite pe Xperia 1, iar dacă vreți să citiți întregul interviu luat lui Adam Marsh, aveți aici link către publicația ce ne-a oferit acest material și anume TrustedReviews.com

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×