Huawei pregăteşte o tehnologie 3D pentru camerele de pe telefoanele sale viitoare, pe bază de senzori Sony

927 ori
<b>Huawei pregăteşte o tehnologie 3D pentru camerele de pe telefoanele sale viitoare, pe bază de senzori Sony</b>În acest an Huawei a dominat topurile DxOmark prin prisma unor smartphone-uri declarate perfecte pentru fotografiere, iar pentru a-și păstra titlul se pare că firma chineză pregătește câteva schimbări interesante. Una dintre acestea

Huawei a dominat tot anul topul DxOMark al celor mai bune telefoane la capitolul cameră, iar pe final de an a ajuns să domine şi topul Mobilissimo.ro prin Mate 20 Pro. Până vom testa Pixel 3 XL, acel handset rămâne rege, dar Huawei nu se mulţumeşte cu atât. Mai nou lucrează la o tehnologie 3D revoluţionară pentru viitoarele camere de smartphone.

Chinezii vor folosi senzori foto Sony şi doresc să creeze fotografii 3D care să poată fi vizualizate din mai multe unghiuri. Noul sistem va permite şi realizarea de capturi 3D ale unor persoane şi obiecte şi crearea de machete 3D ale lor, cam cum făcea Sony cu 3D Creator. Fotografiile 3D sunt la mare căutare şi probabil aţi văzut că au apărut şi pe Facebook recent, realizate folosind modele iPhone X.

Noul telefon Huawei are numele de cod intern Princeton şi va fi anunţat în această lună. Ne întrebam dacă nu cumva e chiar Huawei Nova 4, care a tot scăpat în ultima vreme. Senzorii săi sunt dezvoltaţi de Sony şi au capacitatea de a măsura distanţele la care se află razele de lumină care se lovesc de obiecte. Noua funcţie se numeşte "3D Camera" şi are rolul de a diferenţia Huawei faţă de rivali.

Crearea de machete 3D de persoane, animale de companie sau obiecte este utilă în aplicaţiile AR. Va fi utilizat noul sistem pentru a crea noi experienţe AR în aplicaţii şi jocuri. Am putea vedea chiar noi gesturi de control pentru device. Senzorii furnizaţi de Sony ar putea ajunge şi pe alte terminale pe viitor şi chiar îmbunătăţi detectarea şi deblocarea facială.

Sony a ajuns aici prin achiziţia companiei belgiene Softkinetic în 2015, pentru a le prelua tehnologia time of flight. Şi Apple are senzori capabili de captură 3D pentru Face ID, dar acolo tehnologia e diferită. Sony foloseşte o metodă care poate realiza detecţia 3D la distanţe mai mari.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×