Detalii despre cele 8 nuclee ale procesorului Qualcomm Snapdragon 8150 ies la iveală online

1.871 ori
<b>Detalii despre cele 8 nuclee ale procesorului Qualcomm Snapdragon 8150 ies la iveală online</b>Spre sfârșitul acestui an așteptăm ca cei de la Qualcomm să anunțe și noul procesor flagship din zona mobile, CPU care nu se va numi Snapdragon 855 precum credeam inițial, ci Qualcomm Snapdragon 8150. Astăzi ies la iveală o serie de detalii

O lansare ce ar putea avea loc pe sfârșit de an este și cea asociată procesorului Qualcomm Snapdragon 8150, noul CPU flagship destinat zonei mobile care până mai acum ceva timp era cunoscut drept Snapdragon 855. S-a ales o nouă denumire iar acum la câteva zile distanță de la certificarea sa Bluetooth SIG avem ocazia să aflăm extra detalii despre componența acestui cipset de 7 nm.

Ei bine, aflăm că procesorul va adopta un setup octa-core cu 4 nuclee de performanță și 4 nuclee pentru eficiență energetică, acestea fiind diferențiate la nivel intern prin aplicarea denumirilor "Gold", respectiv "Silver". Aparent, cele 4 nuclee Gold vor rula la o frecvență de până la 2.6 GHz, în vreme cele "Silver" vor putea urca până la 1.6 GHz. 

Totodată se menționează faptul că aceste frecvențe ar putea crește după ce testele preliminare sunt completate. Mai aflăm și că arhitectura acestui procesor va fi adaptă, Qualcomm optând să nu folosească arhitecturile ARM Cortex-A55 și ARM Cortex-A76. Un nou GPU este așteptat aici de asemenea și pentru prima dată compania americană va introduce o unitate de procesare neurală (NPU) pentru funcții AI.

Potrivit celor de la Winfuture.de, costul acestui procesor este de 53 dolari. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×