iPhone X stârnește controverse privind ecranul; Ar conține mai puțini pixeli decât iPhone 8 Plus

3.225 ori
<b>iPhone X stârnește controverse privind ecranul; Ar conține mai puțini pixeli decât iPhone 8 Plus</b>Un lucru pe care l-ați remarcat cu siguranță este acela că americanilor de la Apple le plac cuvintele mari. Am văzut cum aceștia folosesc de multe ori în evenimentele de presă expresii precum "One More Thing", dar și "it's all screen" de curând

Celor de la Apple le plac motto-urile, cuvintele mari şi expresiile trademark, gen "one more thing". În cazul lui iPhone X avem un nou motto, "it's all screen". În ce măsură acest lucru e adevărat au măsurat băieţii de la Phone Arena, care au calculat dimensiunile la milimetru și le-au comparat cu celelalte modele iPhone. Hai să vedem cât de adevărată e pretenţia Apple.

iPhone X

În primul rând trebuie să aflaţi că aria activă a ecranului de 5.8 inch de pe iPhone X este cumva mai mică decât cea de 5.5 inch de pe iPhone 8 Plus (conține mai puțini pixeli), evident luând în calcul decupajul pentru senzori și earpiece. Cei de la Phone Arena au calculat și postat rezultatul aici.

  • iPhone X suprafață ecran aproximată: 375 * 812 = 304.500 pixeli
  • iPhone 8 Plus suprafață ecran reală: 414 * 736 = 304.704 pixeli
  • iPhone 8 suprafață ecran reală: 375 * 667 = 250.125 pixeli

Pe noi ne interesează însă și screen to body ratio. iPhone X se află la 82%, în vreme ce iPhone 8 este la 65.7% şi iPhone 8 Plus la 68.2%.

Chiar dacă pentru întreaga gamă Apple, iPhone X este cu siguranţă "cel mai edge-to-edge telefon", pus lângă un Xiaomi Mi Mix este inferior. Acela are un ratio de 83%, iar Galaxy S8 vine cu un ratio de 83.6%. E posibil totuşi ca Apple să aibă oarecum dreptate, pentru că dacă începem să tăiem zonele curbate ale ecranelor telefoanelor Android am putea ajunge tot la un 82%, sau poate chiar mai puţin.

E mai interesant faptul că iPhone X are ecranul cu 2.6% mai mic privind suprafața activă decât iPhone 8 Plus, dacă mă întrebaţi pe mine… Dacă sunteți curioși cum se raportează la concurență privind body to screen ratio, aveți informații în acest articol.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×