Escrocii prin SMS, in sfarsit prinsi!

2.580 ori
<b>Escrocii prin SMS, in sfarsit prinsi!</b>Va mentionasem o serie de fraude facute prin intermediul telefoniei mobile in articole anterioare, dar se pare ca avem vesti bune in acesta zi de 13 ghinionista pentru escroci. Acestia au fost identificati de catre Directia de investigare a fraudelor din...

Va mentionasem o serie de fraude facute prin intermediul telefoniei mobile in articole anterioare, dar se pare ca avem vesti bune in acesta zi de 13 ghinionista pentru escroci. Acestia au fost identificati de catre Directia de investigare a fraudelor din cadrul IGPR.

Este vorba despre 2 astfel de infractori ale acestor fraude, o "captura" neisemnata pe langa cele peste 1500 de sesizari ale anului trecut. Probabil mai tineti minte bonusurile false oferite de "Orange Romania", un ascunzis pentru o tentativa deloc originala de phishing... In acel caz a fost folosita o pagina falsa Orange Web Care, care ofera hackerilor acces la datele personale ale victimelor.

Apoi a fost o "teapa" mai celebra, prezentata in acest articol, pacaleala in care era folosit brandul companiei Flanco. Victimele primeau un SMS care le anunta ca au castigat premii in bani sau telefoane. Apoi era aplicat clasicul "tratament": victimele erau instruite sa cumpere 2 cartele reincarcabile si sa le razuiasca, trimitand codul la numarul persoanei care le anuntase castigul de la Flanco. Iata si 2 mostre:

"Felicitari! Firma Flanco va anunta ca sunteti fericitul castigator al unui telefon mobil marca Nokia 8600 si a 500 de euro! Pentru mai multe detalii, contactati-ne!" – expediat de la 0752/96.51.17"

"Felicitari!!! Acest numar de telefon a fost extras din baza de date Flanco si a fost desemnat castigatorul unui telefon Nokia N90 si a 200 euro. Asteptam sa ne contactati!" - expediat de la 0746/63.08.78"

In cazul in care mai aflati despre astfel de inselaciuni nu ezitati sa ne anuntati si poate acesti escroci vor fi prinsi mai usor!

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×