Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014

1.039 ori
<b>Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014</b>Iată-ne ajunși în ultima zi pe care am petrecut-o în Berlin, zi care a însemnat totodată și sfârșitul experienței IFA 2014, aceasta din urmă fiind expoziția tech de mare amploare la care am participat pentru prima dată. Deși show-ul în...

Iată-ne ajunși în ultima zi pe care am petrecut-o în Berlin, zi care a însemnat totodată și sfârșitul experienței IFA 2014, aceasta din urmă fiind expoziția tech de mare amploare la care am participat pentru prima dată. Deși show-ul în cauză se desfășoară în perioada 5-10 septembrie, acesta și-a dezvăluit vedetele încă din primele zile ale lunii septembrie, dispozitive despre care ați aflat câte ceva până acum.

Revenind la ziua numărul 3 petrecută în Berlin, detaliu despre care v-am amintit în articolul-jurnal precedent, aflați că aceasta a fost una dintre cele mai agomerate, zi în care a trebuit să adun informații despre toate device-urile nou-lansate în cadrul târgului în cauză. Ziua de 5 septembrie a început devreme, mai precis la ora 9, moment în care am plecat spre Messe, IFA 2014.

IFA 2014

Ajunși aici, primul eveniment în orar a fost Keynote-ul CEO-ului Samsung, BK Yoon, conferință de presă din care am aflat planurile Samsung pentru viitor în ceea ce privește adoptarea unor sisteme menite să ne transforme casa obișnuită într-una inteligentă ce va ajunge să ne cunoască preferințele și astfel să ne răspundă acestora fără ca noi să fim nevoiți să facem mare lucru.

IFA 2014

Aflați că la acest eveniment, publicul s-a prezentat în număr foarte mare, fiind vorba despre un show ce nu trebuia ratat. Imediat după ce evenimentul a luat sfârșit, din tavanul sălii în care acesta a avut loc, o ploaie de petale de trandafiri realizate din hârtie a izbucnit spre deliciul publicului.

IFA 2014

Bifând și acest eveniment pe lista noastră, am pornit spre standurile avute în vizor, și anume: Samsung, Nokia/Microsoft, HTC, LG, Huawei, Lenovo și Sony, aceștia fiind principalii producători care au lansat noi terminale în cadrul târgului. în timp ce producătorul sud-coreean Samsung a avut parte de cel mai mare spațiu de prezentare, și anume CityCube, celelalte companii mai sus-menționate nu au beneficiat de un asemenea tratament.

IFA 2014

Cu toate acestea, pe lângă Samsung, și cei de la Sony au încântat publicul cu un stand de mari dimensiuni unde produsele erau plasate strategic în funcție de categorie și funcțiile oferite. Aflați că HTC, LG, respectiv Microsoft/Nokia, au fost companiile care au avut un spațiu dedicat de doar câțiva metri pătrați, incinte ce erau cam înghesuite.

Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014

Din punct de vedere al experienței printre standurile IFA, pot spune că la început am avut unele probleme în regăsirea standurilor producătorilor pe care îi căutam rând pe rând, uriașele hale fiind situate la distanțe destul de mari unele față de altele din punct de vedere al importanței. Cu toate acestea, am reușit să ajung la toate standurile amintite mai sus, îndeplind misiunea acestei călători.

Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014

Deși la unele handson-uri realizate s-au strecurat și greșeli de specificații, aflați că acest lucru s-a datorat în mare parte faptului că unii producători au ales ca aceste detalii să nu fie afișate la standuri. Un astfel de exemplu a fost și HTC Desire 820, terminal pentru care am stat la coadă pentru realizarea handson-ului, acesta fiind aflat în buzunarul unui oficial HTC mai tot timpul.

Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014

Din punct de vedere al lansărilor, se pare că show-ul IFA 2014 nu a fost gazda unui număr impresionant de noi terminale, printre cele mai recente numărându-se modele ca Samsung Galaxy Note, Galaxy Edge, HTC Desire 820, Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730, Huawei Ascend Mate 7, Sony Xperia Z3, și alte 3-4 terminale de la companii ca și Lenovo.

Experiența IFA 2014 a ajuns la final: iată impresii despre ultima expoziție tech a anului 2014

Per total, în comparație cu alți ani, IFA 2014 s-a dovedit a fi un târg sărăcăcios în lansări, lucru confirmat de mai toți redactorii de prin preajmă. Pot spune că IFA 2014 a fost un nou capitol pe care l-am bifat, expoziție ce m-a făcut să scap de teama de camera video și care mi-a oferit ocazia de a cunoaște noi persoane pentru care tehnologia este pasiunea cea mai de preț.

Claudiu Sima

în fotografia de mai jos puteți arunca o privire asupra locației în care a avut loc IFA anul acesta, imagine pe care o vom revedea din nou în 2015. Sper ca materialele ce au ajuns a fi vizionate de către voi să fi fost destul de bune, cu excepția micilor greșeli strecurate. Cam atât de la Berlin pentru moment, nu înainte de a încheia cu o întrebare: Care a fost device-ul lansat la IFA care v-a atras cel mai mult atenția?

IFA 2014

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×