Experimente reusite de alimentare electrica prin wireless!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.131 ori
<b>Experimente reusite de alimentare electrica prin wireless!</b>Iata ca se apropia ziua cand PC-urile, telefoanele mobile si multe alte gadgeturi vor putea functiona fara a folosi o baterie sau un cablu de alimentare. Cu o saptamana in urma, o echipa de cercetare MIT a anuntat ca a reusit sa obtina un curent de 60...

Iata ca se apropia ziua cand PC-urile, telefoanele mobile si multe alte gadgeturi vor putea functiona fara a folosi o baterie sau un cablu de alimentare. Cu o saptamana in urma, o echipa de cercetare MIT a anuntat ca a reusit sa obtina un curent de 60 Watt folosind "WiTricity", numele date sursei de curent electric wireless.

Echipa a generat WiTricity folosind doua bobine de cupru, dintre care una era atasata la o sursa de curent. Bobina a emis un camp magnetic catre cea fara curent, stimuland-o pe aceasta sa genereze la randul sau curent electric, astfel incat sa rezulte destula energie pentru aprinderea unui bec aflat la cativa metri distanta. Grupul de la MIT a testat teoria WiTricity in ultimul an, constatand ca acel curent generat de bobine este produs printr-o metoda similara cu inductia magnetica.

Folosind un convertor pentru energie, orice obiect aflat langa bobinele generatoare de WiTricity ar putea fi alimentate electric. Prin intermediul acestei descoperiri este posibil sa asistam la inlocuirea cablurilor de curent si a bateriilor de mari dimensiuni , care de multe ori contin chimicale toxice. S-a afirmat de asemenea ca WiTricity este mai sigur decat electricitatea sau bateriile si ar putea dura oricat, cata vreme ar fi supravegheat.

In functie de configurarea bobinei, o singura sursa de WiTricity ar putea alimenta cateva laptopuri sau zeci de telefoane mobile. Urmatorul pas in eforturile echipei MIT este atingerea unei distante mai mari de acoperire WiTricity, dar si obtinerea unei cantitati mai mari de energie electrica.

Iata si prezentarea BBC a stirii:

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×