Tehnologia Wibree, de la Nokia va inlocui Bluetooth pe terminalele de mici dimensiuni

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.238 ori
<b>Tehnologia Wibree, de la Nokia va inlocui Bluetooth pe terminalele de mici dimensiuni</b>Nokia, cel mai mare producator de terminale mobile la nivel mondial va furniza utilizatorilor o tehnologie care va aduce conexiunile wireless pe terminalele prea mici pentru chipuri Bluetooth. Tehnologia, numita Wibree va permite unor mici terminale...

Nokia, cel mai mare producator de terminale mobile la nivel mondial va furniza utilizatorilor o tehnologie care va aduce conexiunile wireless pe terminalele prea mici pentru chipuri Bluetooth.

Tehnologia, numita Wibree va permite unor mici terminale portabile, cum ar fi ceasuri sau pedometre sa comunice cu telefoanele mobile dotate cu Bluetooth sau cu PC-urile. Un ceas, de exemplu ar putea sa afiseze mesajele text care sosesc sau un action figure ar putea detecta prezenta altor jucarii. Wibree are o rata de transfer a datelor mai scazuta si consuma mult mai putin curent decat Bluetooth, dovedindu-se a fi tehnologia viitorul si un urmas demn pentru Bluetooth.

Nokia a inceput lucrul la Wibree inca din 2001, anuntand noua tehnologie in octombrie 2006 si formand Forumul Wibree impreuna cu alte companii, urmand a obtine licenta pentru noua tehnologie si a o folosi. Ar putea parea ciudat ca firma finlandeza isi lasa inovatia la indemana diversilor developeri, gratuit, dar la fel am fi spus si in anii '90, cand Ericsson a pus la dispozitie tehnologia Bluetooth tuturor companiilor.

Exista deja un ceas Bluetooth, vandut sub brandinguri diferite, iar acesta vibreaza atunci cand utilizatorul primeste un apel, aratand si numarul de la care provine apelul. Totusi, din cauza cantititatii de curent electric consumate de chipul Bluetooth si functia de vibratie, ceasul este destul de mare si trebuie incarcata aproape saptamanal.

Cu ajutorul Wibree vom vedea ceasuri wireless, a caror baterie va fi inlocuita doar o data pe an. In afara de Nokia, celalalte companii implicate in dezvoltarea tehnologiei Wibree sunt Broadcom Corp., Seiko Epson si STMicroelectronics.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×