Firefox Mobile lansat in aceasta vara

Autor:  | Publicat în:  Software 1.386 ori
<b>Firefox Mobile lansat in aceasta vara</b>Probabil ca sunteti unul dintre cei 8 milioane de utilizatori care au descarcat Firefox 3, dar oare veti proceda la fel si in cazul lui Firefox Mobile? Mozilla spera sa lanseze oficial o versiune alpha a browserului sau, in varianta mobila pana la finalul...

Probabil ca sunteti unul dintre cei 8 milioane de utilizatori care au descarcat Firefox 3, dar oare veti proceda la fel si in cazul lui Firefox Mobile? Mozilla spera sa lanseze oficial o versiune alpha a browserului sau, in varianta mobila pana la finalul verii. Vom vedea si o versiune beta pana la finalul lui 2008.

Proiectul poarta numele de Fennec, o specie de vulpe si a debutat in octombrie 2007, propunandu-si sa ofere utilizatorilor de telefoane mobile un browser full, rapid si destinat smartphone-urilor. Firefox Mobile va intra pe o piata pe care Safari cam face legea, oferind o experienta de browsing full placuta si rapida. Va reamintim ca browserul de pe iPhone afiseaza paginile in marime naturala, fara a omite elemente mai complexe, cum fac numeroase alte browsere la ora actuala.

Primul pas pentru a se bate de la egal cu Safari va fi pentru Mozilla utilizarea propriului sau hit, Firefox 3. Numeroase elemente ale acestuia vor fi preluate si integrate in browserul mobil, fie ca vorbim despre bara inteligenta de adrese sau feature-urile imbunatatite la capitolul securitate. O provocare pentru Firefox Mobile va fi functionarea pe terminale mobile dotate cu touchscreen, dar si pe cele non-touch. Interfata isi va spune cuvantul si ne asteptam ca aceasta sa fie foarte intuitiva si sa nu incurce deloc utilizatorul.

Un prototip al browserului mobil creat de catre Mozilla propune aranjarea paginilor web care nu apar direct pe ecran, cu ajutorul procesului de drag and drop. Veti "tara" o pagina web lateral pentru a dezvalui celelalte pagini care sunt deschise, aceastea din urma aparand sub forma unor imagini thumbnail. Acest sistem il va inlocui pe cel bazat pe taburi, utilizat si de catre Safari pe iPhone.

Acum putem doar astepta ca Firefox Mobile sa fie disponibil pentru download, fie si in varianta alpha si poate ca Mozilla va intra din nou in Cartea Recordurilor prin numarul de downloaduri al softului sau.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×