Firefox OS, un nou proiect Mozilla pentru mobile

1.688 ori
<b>Firefox OS, un nou proiect Mozilla pentru mobile</b>Dacă Google Chrome a primit propriul OS, atunci de ce nu ar deveni și Firefox o platformă de sine stătătoare? în ciuda criticilor primite de noile versiuni ale browserului, Mozilla intenționează să lanseze un sistem de operare pentru terminale...

Dacă Google Chrome a primit propriul OS, atunci de ce nu ar deveni și Firefox o platformă de sine stătătoare? în ciuda criticilor primite de noile versiuni ale browserului, Mozilla intenționează să lanseze un sistem de operare pentru terminale mobile.

Platforma se va axa pe aplicații ce rulează în principal pe web, ca și în cazul lui Chrome OS. Dezvoltatorii Mozilla au afirmat recent că doresc să "umple golurile pe care web developerii le lasă între aplicațiile iPhone, Android și WP7 și web apps". Proiectul poartă în acest moment numele de Boot to Gecko (B2G) și are ca scop dezvoltarea unui sistem de operare de sine stătător și destinat webului.

Cei de la Mozilla au dreptate într-un anumit aspect: e destul de anevoios pentru unii dezvoltatori să rescrie, sau porteze o aplicație pe fiecare platformă (Android, WP7, Symbian, iOS, webOS). Astfel deși au existat încercări de a crea tehnologii ce permit dezvoltarea unui soft inițial și rularea sa pe multiple OS-uri, acestea nu au avut parte de popularitate.

HTML5 ar putea fi cheia, numărul de aplicații mobile care pot rula în browsere bazate pe acesta fiind în creștere. De reținut faptul că Mozilla vrea să dezvolte nu doar aplicații ce vor rula în Firefox, ci pe întreg webul și prin alte browsere. Codul sursă va fi oferit dezvoltatorilor în regim open source, promit creatorii lui Firefox.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×