Firefox reprezinta cheia pentru un Web liber pe telefonul mobil

Autor:  | Publicat în:  Software 1.058 ori
<b>Firefox reprezinta cheia pentru un Web liber pe telefonul mobil</b>Bossul Mozilla, Mitchell Baker considera ca developerii vor trebui sa porteze feature-uri si functionalitatile de pe PC pe terminale portabile, pentru a oferi un Web "deschis" si complet liber. Baker a folosit browserul Firefox ca model in speechul sau,...

Bossul Mozilla, Mitchell Baker considera ca developerii vor trebui sa porteze feature-uri si functionalitatile de pe PC pe terminale portabile, pentru a oferi un Web "deschis" si complet liber.

Baker a folosit browserul Firefox ca model in speechul sau, cerand ajutorul developerilor interesati de proiectele sale. In cadrul lui Web 2.0 Expo din San Francisco, creierul Mozilla a afirmat ca ar trebui sa accesam, mixam, mash-uim, salvam si stocam oriunde ne-am afla, prin intermediul unui laptop, telefon sau PC. Dupa 30 de ani de PC-uri desktop si 15 ani de interfate Web, Baker a afirmat ca definitiile pentru browser si Web Mobil trebuie schimbate. Planurile celor de la Mozilla sunt de a include terminalele mobile pe lista de platforme ce vor suporta suita Mozilla 2.

Aceasta va include un web Browser, client email si client de stiri. Mozilla dezvolta la aceasta ora si o noua versiune a lui Mobile Firefox, care ruleaza extensii Firefox pe terminale mobile. Developerii vor putea crea aplicatii avansate pentru acest nou browser folosind limbajul XUL (Extensible User-Interface Language) bazat pe XML. Unul dintre exemplele date de Baker a fost un feature care va permite utilizatorului sa caute un restaurant, browserul folosind datele stocate in cache-ul sau si grabind astfel procesul de cautare.

In ciuda dominatiei lui Internet Explorer, Firefox a facut progrese importante, detinand acum 16% din piata browserelor, in vreme ce rivalul sau produs de Microsoft detine 77%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×