Cautarea mobila imbunatatita de inputul vocal si GPS

Autor:  | Publicat în:  Software 1.550 ori
<b>Cautarea mobila imbunatatita de inputul vocal si GPS</b>Aplicatiile bazate pe recunoasterea vocii utilizatorilor si servicii cum sunt ChaCha, Microsoft Tellme si Yahoo OneSearch raspund tuturor cerintelor clientilor care doresc motoare de cautare performante pe telefonul mobil. In vreme ce in fata unui PC si a...

Aplicatiile bazate pe recunoasterea vocii utilizatorilor si servicii cum sunt ChaCha, Microsoft Tellme si Yahoo OneSearch raspund tuturor cerintelor clientilor care doresc motoare de cautare performante pe telefonul mobil.

In vreme ce in fata unui PC si a unei tastaturi interactiunea cu un motor de cautare cu ajutorul cuvintelor cheie pare un lucru banal, situatia se schimba dramatic pe ecranul de mici dimensiuni al unui telefon mobil. Noile motoare de cautare destinate mobilelor va permit sa vorbiti, mai degraba decat sa tastati, rostind cuvintele cheie. Printre acestea se numara si Microsoft Tellme, Yahoo OneSearch si aplicatia dezvoltata de compania ChaCha. Astfel, folosindu-le, de fiecare data cand veti rosti un nume de restaurant chinezesc, de exemplu veti deschide o pagina de rezultate ce include o lista de restaurante, harti, recenzii si numere de telefon ale acestora.

Exista si o versiune anterioara a lui Tellme care suporta input vocal si este disponibila pe telefoane Helio cu GPS, in reteaua Sprint. Prin intermediul acesteia veti suna la un serviciu de cautare formand numarul 1-800-466-4411 sau veti cauta in format text la 83556. Google nu ofera inca o modalitate de cautare vocala, dar sunand la acelasi numar mentionat anterior, puteti cere o cautare, fiind conectati la un rezultat relevant. Gigantul motoarelor de cautare suporta si o gama variata de metode de cautare prin SMS. ChaCha se afla la inceput in acest domeniu si, in mod interesant foloseste persoane reale, care raspund cererilor dumneavoastra, avand un timp de raspuns de cateva secunde.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×