Piata globala a telefoniei mobile creste cu 14.3%

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 884 ori
<b>Piata globala a telefoniei mobile creste cu 14.3%</b>Piata mondiala a telefoniei mobile a cunoscut o scadere a vanzarilor, fata de ultimul trimestru al lui 2007. In ciuda acestui fapt, volumul de vanzari al celor de la Nokia l-a depasit pe cel al urmatoarelor 3 mari companii producatoare de telefoane, la un...

Piata mondiala a telefoniei mobile a cunoscut o scadere a vanzarilor, fata de ultimul trimestru al lui 2007. In ciuda acestui fapt, volumul de vanzari al celor de la Nokia l-a depasit pe cel al urmatoarelor 3 mari companii producatoare de telefoane, la un loc.

291.6 milioane de unitati au fost livrate in primul trimestru al lui 2008, cu cu 11.6% mai putin fata de cele 330.8 milioane livrate in ultimele 3 luni ale lui 2007, o perioada extrem de prolifica pentru marile companii. Totusi, daca aruncam o privire catre inceputul lui 2007, descoperim ca numarul de unitati vandute in primele luni ale anului trecut este mai mic cu 14.3% decat cel de anul acesta. Totusi, analistii prezic faptul ca in curand si acest domeniu va fi afectat de cresterea preturilor la combustibili si alimente, in acest prag al recesiunii mondiale.

E drept ca va fi mereu prezenta cererea pentru handseturi low-end, aceasta crescand pe masura ce publicul va dori mai putine telefoane superdotate. Nokia a dominat autoritar vanzarile in 2008, cucerind piata in special cu modelele 1100 si 1200, in vreme ce terminalele din seria N sau modelele 5310, 5610 si 6500 au generat cele mai mari profituri. Intre timp, Samsung si-a consolidat pozitia, pe locul 2, in spatele celor de la Nokia, avand ca scop pentru 2008 livrarea a 200 de milioane de unitati. Motorola a avut un trimestru dezamagitor, rezistand cu greu pe locul 3 al ierarhiei si atingand un nivel de vanzari comparabil doar cu cel din 2004. Evident, la aceste probleme s-a adaugat si separarea companiei in 2 segmente, plus portofoliul slab de terminale mobile.

LG a reusit sa se mentina pe locul 4 in fata celor de la Sony Ericsson, datorita modelelor Viewty, Voyager si Venus. Sony Ericsson a inceput anul cu probleme, anuntand cereri scazute pentru telefoanele sale high-end si mid-range, dar si o criza a componentelor. Gigantul japonezo-suedez isi va lua revansa catre sfarsitul acestui an prin intermediul noilor sale telefoane Walkman si cu ajutorul mult-asteptatului XPERIA X1.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×