Fiscul va începe să îi caute pe cei care vând produse pe site-urile de anunţuri în mod repetat

970 ori
<b>Fiscul va începe să îi caute pe cei care vând produse pe site-urile de anunţuri în mod repetat</b>Fiscul e gata să intre pe fir &icirc;n cazul persoanelor sau organizaţiilor care au v&acirc;ndut de milioane de euro pe OLX sau Okazii.ro fără a plăti taxe. Un exemplu e persoana fizică care a v&acirc;ndut &icirc;n mai puţin de 2 ani telefoane,...

Fiscul e gata să intre pe fir în cazul persoanelor sau organizaţiilor care au vândut de milioane de euro pe OLX sau Okazii.ro fără a plăti taxe. Un exemplu e persoana fizică care a vândut în mai puţin de 2 ani telefoane, tablete şi televizoare în valoare de peste 1.1 milioane de lei, fără a plăti taxe şi sub numele de "Itmediagalaxy".

Acea persoană realiza vânzările cu ajutorul Facebook, OLX sau Okazii.ro şi cazul nu e singular. Tiberiu Pop, director general al Corsar Online, compania care administrează Cel.ro consideră că aceste cazuri reprezintă evaziune fiscală. Teorii legate de astfel de utilizatori prolifici includ şi modele furate sau evazionişti, mai ales când preţul e cu 20% sub cel de piaţă.

Pop recomandă verificarea celor cu număr mare de anunţuri pe site-uri, cu aportul celor de la ANAF şi Poliţiei. Cei de la Fisc au descoperit că persoana fizică din spatele ID-ului "Itmediagalaxy" a vândut în perioada ianuarie 2013 - noiembrie 2014 1.492 produse IT&C, valorand 1.1 milioane de lei, fără a plăti impozit.

Pe lângă acest fapt sunt şi probleme cu facturarea sau garanţia, fie în cazul unei firme din altă ţară sau a unei firme care se închide după câteva luni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×