Gartner: Android va depăși Windows din 2016

1.009 ori
<b>Gartner: Android va depăși Windows din 2016</b>A fost oferită o estimare Gartner cu referire la piața de PC - smartphone - tabletă și s-a specificat că din 2016 s-ar ajunge ca Android să depășească Windows ca market share. Multe dintre activitățile ce până acum le derulam doar în fața...

A fost oferită o estimare Gartner cu referire la piața de PC - smartphone - tabletă și s-a specificat că din 2016 s-ar ajunge ca Android să depășească Windows ca market share. Multe dintre activitățile ce până acum le derulam doar în fața PC-ului le putem face pe smartphone sau tabletă.

Android stă bine la capitolul telefoane inteligente, la tablete ocupă locul al II-lea după Apple și sistemul lor de operare Chromium nu a depășit faza de experiment, deși puteți achiziționa și notebook-uri care să-l ruleze, prețurile sunt decente, fără impact major în competiția cu Windows sau MacOS X.

Microsoft cu al său Windows și-a pus speranțele în Windows Phone 8, Windows RT și Windows 8. Acestea sunt elementele pe care mizează de la final de lună. Să vedem statistica Gartner sau mai degrabă estimarea lor pentru 2016:

  • 2.3 miliarde de PC-uri, tablete și smartphone-uri cu Android;
  • 2.28 miliarde de device-uri cu Windows;

La sfârșit de 2012 s-ar vorbi de:

  • 1.5 miliarde de device-uri cu Windows;
  • 608 milioane de device-uri cu Android.

Observați cât de mult a crescut Android și asta dacă ne gândim la lansarea sa din 2008 față de Windows care se află de piață de peste 15 ani. Problema Microsoft ar fi că la ora actuală nu contează pe telefoane smart și nici pe tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×