De ce sunt dezamăgit de designul lui iPad Mini și cum Apple a dat o palmă cumpărătorilor de iPad 3 (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.975 ori
<b>De ce sunt dezamăgit de designul lui iPad Mini și cum Apple a dat o palmă cumpărătorilor de iPad 3 (Editorial)</b>înainte de toate trebuie să vă spun că am fost plăcut impresionat de evenimentul Apple de marți, 23 octombrie, cel de lansare a lui iPad Mini. Am apreciat foarte mult cum arată noul iMac, deși după ce am văzut dincolo de perdeaua de fum și PR...

înainte de toate trebuie să vă spun că am fost plăcut impresionat de evenimentul Apple de marți, 23 octombrie, cel de lansare a lui iPad Mini. Am apreciat foarte mult cum arată noul iMac, deși după ce am văzut dincolo de perdeaua de fum și PR Apple mi-am dat seama că spatele său e destul de bombat iar device-ul e subțire doar pe margini. Dar cea mai mare dezamăgire a fost iPad Mini...

Pentru a înțelege un lucru, acest articol este scris de către cel care ține la design înainte de toate pe un terminal mobil. De aceea am considerat Nokia N9 telefonul anului 2011 și pun mare preț pe fiecare inovație și de aceea consider ASUS PadFone 1 și 2 o revoluție. în fine, iPad Mini arata mai rău decât conceptele și mockupurile sale și aveți chiar în acest articol o imagine cu iPad Mini real, mai sus și una cu iPad Mini concept, mai jos.

Concept iPad Mini

Spuneți-mi sincer că nu e sub așteptări tableta ca design, fata de concept.

Noul iPad de 7.9 inch arata ca un iPod Touch mai lat, foarte lat, exagerat de lat. și apoi avem prețul, prețul de pornire de 329 de dolari, care am o presimțire că va deveni brusc 1500 sau 1700 de lei la noi, în vreme ce Nexus 7 se vinde la 1100 lei sau chiar mai puțin și în curând vine și versiunea de 32 GB care tot nu atinge un preț de iPad Mini. Veți argumenta că iPad Mini are camera de 5 megapixeli. Vă voi spune că singurul mod să pari mai ridicol că faci poze cu un iPad 3 e să faci poze cu un iPad Mini.

Apoi vine rezoluția, inferioară pe iPad Mini față de Nexus 7, în ciuda faptului că Apple se lauda cu afișarea de 30% mai mult conținut față de Nexus 7, ceea ce sincer vorbin este meritul celor 0.9 inch în plus, doar atât. Ni se iau ochii cu 10 ore de viață ale bateriei, dar nici tableta Nexus nu stătea rău, iar Kindle Fire HD atinge chiar 11 ore și ce să mai vorbim și de ecranul său. Ce să mai spunem de faptul că în interiorul lui iPad Mini se afla un procesor de iPad 2, Apple A5 dual core, care deși încă se descurcă admirabil cu aplicații și jocuri de ultimă oră, mă face să mă întreb până la ce iOS va fi suportat de Apple...

Să înțeleg că undeva la iOS 7.0 sau 8.0 vom începe să avem poticneli pe device și va fi abandonat? în fine, trecem la iPad 4, cea mai mare palma pe care Apple a dat-o vreodată cumpărătorilor săi. Ai cumpărat un iPad 3 în ultimele luni? Ei bine, acum există iPad 4, fix la fel ca iPad 3, în afară de procesor și conector Lightning. Astfel, in loc de Apple A5X avem acum un processor Apple A6X, cu performanta dubla. La urma urmei, dacă iPad-ul tot se vinde mai bine decât PC-urile, hai să procedăm ca la PC-uri, cu update-uri semestriale de procesor, nu?

Din câte am înțeles există și o posibilitate de a primi un iPad 4 gratuit dacă ai cumpărat un iPad 3 în ultimele 30 de zile. Dar palma rămâne grea pentru early adopterii de iPad 3... și încă un lucru: mă fascinează mâinile lui Phil Schiller. Serios acum, pe Nexus 7 abia îl prindeam cu o mână și am mâinile chiar mari, le-ați văzut și voi la review. Oare cum prinde el așa ușor cu o singură mână un iPad Mini de 7.9 inch, care se vede clar că e foarte lat? Una e să reușești să ții tableta în mână cu greu și alta să o folosești ore întregi cu o singură mână aparatul.

știu, veți spune că iPad Mini câștiga în fața lui Nexus 7 pe partea de aplicații, cu sute de mii de aplicații personalizate pentru experiența tabletei. Eu vă spun doar atât: avem în curând aplicații și servicii PlayStation și Xbox pe tabletele Android și să vedem atunci cum stăm cu gamingul. în plus, vă urez baftă la conectarea unui joystick de PS3 la iPad, deoarece nu se poate, sau nu la fel de ușor ca la un Nexus 7 sau o altă tableta. A nu se înțelege că iPad Mini este un produs prost... ci doar faptul că e promovat în mod greșit drept rival pentru Nexus 7. E mai degrabă înlocuitor de iPad 3/4, pentru cine vrea un device mai compact.

Nexus 7 este pentru publicul care vrea o tabletă... și atât, fără complicații cu iTunes, fără a arăta ridicol făcând poze cu tableta, fără o rezoluție de 2010 - 2011.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×