Gartner prezice o creştere a traficului de date mobil cu 59% la nivel global în 2015

Autor:  | Publicat în:  Statistici 737 ori
<b>Gartner prezice o creştere a traficului de date mobil cu 59% la nivel global în 2015</b>Un studiu al celor de la Gartner arată că traficul de date mobil se afla &icirc;ntr-o creştere accelerată, ajung&acirc;nd la 52 de milioane de TB &icirc;n acest an. Acest număr reprezintă o creştere cu 59% faţă de anul 2014. &nbsp; Creşterea...

Un studiu al celor de la Gartner arată că traficul de date mobil se afla într-o creştere accelerată, ajungând la 52 de milioane de TB în acest an. Acest număr reprezintă o creştere cu 59% faţă de anul 2014.

Creşterea rapidă va continua până în 2018, atunci când traficul de date de pe mobil e estimat să ajungă la 173 de milioane de TB. Analiştii îi sfătuiesc pe operatori să îşi regândească strategiile şi limitările la consumul de date, pentru că vor avea de câştigat astfel. În condiţiile în care traficul de date se va tripla în următorii 3 ani, cu siguranţă că e loc de mult profit.

Conexiunile 3G şi 4G vor creşte mai lent, de la 3.8 miliarde în 2015 la 5.1 miliarde în 2018, pe măsură ce utilizatorii fac trecerea de la 2G la conexiunile mai rapide. În trimestrul 3 al anului trecut Gartner realiza un studiu în cadrul căruia a întrebat 1000 de utilizatori smartphone în SUA şi 1000 în Germania despre obiceiurile lor de utilizare a aplicaţiilor de pe mobil.

Aceste două pieţe au fost alese pentru maturitatea lor, iar studiul a arătat că publicul german se simte restricţionat de abonamentele date, de aceea va consuma mai puţin conţinut video decât pe alte pieţe şi în comparaţie cu SUA de exemplu. Astfel, operatorii germani au mai puţin de câştigat per utilizator. 54% dintre germani au răspuns că aşteaptă până ajung într-o zonă cu WiFi pentru a descărca o aplicaţie sau a face streaming.

Mă întreb care ar fi procentele la noi, România stând bine la conexiuni şi trafic de date de obicei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×