Un nou brevet Apple face referire la o telecomandă specială cu Touch ID şi funcţii asociate smart home

595 ori
<b>Un nou brevet Apple face referire la o telecomandă specială cu Touch ID şi funcţii asociate smart home</b>Era clar &icirc;ncă de la WWDC 2015 ca Apple TV avea să ajungă hubul pentru viitoarele produse de tip Smart Home de la Apple. La urma urmei gigantul din Cupertino trebuia să reacţioneze la Project Brillo al celor de la Google, prezentat la I/O 2015....

Era clar încă de la WWDC 2015 ca Apple TV avea să ajungă hubul pentru viitoarele produse de tip Smart Home de la Apple. La urma urmei gigantul din Cupertino trebuia să reacţioneze la Project Brillo al celor de la Google, prezentat la I/O 2015. Azi descoperim şi un brevet nou, asociat unei telecomande Apple TV, dar care oferă indicii cu privire la viitorul produselor smart home.

Samsung lucrează de ceva vreme la un device care să servească drept hub pentru un sistem smart home, dar că de obicei Apple are un proiect ceva mai avansat. Noul lor brevet descrie utilizarea telecomandei Apple TV pentru a interacţiona cu produse electrocasnice şi funcţii ale unei case inteligente. Documentele menţionează şi autentificarea prin Touch ID pentru a avea acces la toate funcţiile, spre exemplu pentru a dezactiva o alarmă a casei sau a deschide uşa de la garaj.

Un nou brevet Apple face referire la o telecomandă specială cu Touch ID şi funcţii asociate smart home

Specificarea autentificării biometrice nu e foarte clară şi lasa loc de interpretări şi pentru includerea unui sensor de retină, iris sau chiar a unuia pentru electrocardiograma şi senzor vocal. Senzorul pentru amprente ar fi plasat pe suprafaţa unei telecomande, eventual în zona superioară sau inferioară. El va avea şi rol de activare a funcţiilor de control parental.

În cele din urmă Apple specifică clar faptul că un astfel de device poate controla aerul condiţionat, sistemul de încălzire, electrocasnice de bucătărie şi sisteme de securitate, dar şi vehicule chiar. Viitorul sună interesant!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×