Google I/O 2019: Android Q vine cu Dark Mode, subtitrări pentru video live şi multe opțiuni de securitate

625 ori
<b>Google I/O 2019: Android Q vine cu Dark Mode, subtitrări pentru video live şi multe opțiuni de securitate</b>Android Q se află în faza beta de ceva vreme şi ştiam câteva dintre funcţiile lui. Acum am aflat şi detalii despre funcţiile versiunii comerciale de OS, care ar trebui să vină la toamnă. Detaliile au apărut în cadrul evenimentului

Android Q se află în faza beta de ceva vreme şi ştiam câteva dintre funcţiile lui. Acum am aflat şi detalii despre funcţiile versiunii comerciale de OS, care ar trebui să vină la toamnă. Detaliile au apărut în cadrul evenimentului inaugural Google I/O 2019, care a avut loc cu câteva ore în urmă.

Android Q

Deocamdată Android Q tot nu are un nume de cod asociat unui desert, dar ştim măcar ce ne rezervă. Cea mai aşteptată funcţie nouă este evident Dark Mode, care va apărea la nivelul întregului sistem de operare. Se poate activa şi dezactiva printr-un buton special în zona Quick Settings şi va fi activat automat atunci când porniţi modul Battery Saver.

Live Caption

Cei care au fost la I/O afirmă că au văzut în acţiune funcţia în varianta finală şi s-ar aplica oricărei aplicaţii Android, fie ea nativă sau nu. O altă noutate în Android Q este Live Caption. Practic, dacă te uiţi la un clip video Google poate să îi adauge în timp real subtitrări, pur şi simplu prin apăsarea butonului de volum şi declansarea unui buton virtual Live Caption, care apare pe ecran.

Smart Replay

Totul se petrece pe device şi nu veţi avea nevoie de conexiune la Internet. Aceeaşi tehnologie de machine learning se află şi în spatele conceptului de Smart Reply, care e deja pusă la treabă în Gmail şi aplicaţia de mesagerie Google. Android Q va permite oricărei aplicaţii de mesagerie să sugereze replici în zona de notificări.

Smart Reply poate sugera şi alte acţiuni în funcţie de notificările primite. Dacă primiţi un mesaj cu o adresă, veţi avea opţiunea automată de a o deschide în Google Maps. Se pune şi mare accent pe intimitate în Android Q, cu un total de 50 noi setări de intimitate şi securitate în acest OS. Cele mai importante sunt cele legate de localizare. Am înţeles că se pregăteşte şi o extindere a funcţiei Digital Wellbeing, cu un mod Focus, care închide orice te-ar putea distrage de la job sau treburi serioase.

Marele G a umblat şi la sistemul de multitasking pe bază de gesturi, care nu a fost chiar iubit pe Pixel 3 în Android Pie. Vor mai apărea şi bulele acelea inspirate de Facebook Messenger, care ţin conversaţiile deschise pe ecran indiferent ce activităţi faci pe device. Încă nu avem o dată clară de lansare, dar ştim că Android Q Beta 3 e disponibil acum pe 21 de terminale.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×