Google/Motorola da În judecată Apple pentru funcția pauză/play de unde ai rămas și brevete pentru mesagerie

Autor:  | Publicat în:  Motorola 938 ori
<b>Google/Motorola da În judecată Apple pentru funcția pauză/play de unde ai rămas și brevete pentru mesagerie</b>știu că știți deja că Motorola, cu Google în spate au dat în judecată Apple săptămâna trecută, dar oare știți pentru ce? Aruncând o privire peste cele 7 brevete implicate, descoperim un munte de limbaj tehnic, dar și câteva aspecte...

știu că știți deja că Motorola, cu Google în spate au dat în judecată Apple săptămâna trecută, dar oare știți pentru ce? Aruncând o privire peste cele 7 brevete implicate, descoperim un munte de limbaj tehnic, dar și câteva aspecte interesante. Spre exemplu mi se pare amuzant că Apple e dată în judecată pentru funcția "pauză/play de unde ai rămas" de pe iPad.

E vorba de fapt aici de posibilitatea de a pune pauză într-un clip sau într-o melodie pe iPad și apoi să continuați playback-ul pe alt terminal Apple. Alt brevet vizat de proces e cel al mesajelor contextuale, adică mesajele afișate de iPhone în funcție de zona geografică în care vă aflați. Spre exemplu veți primi alerte legate de trafic dacă sunteți aproape de o intersecție aglomerată, remindere pentru momentul când vă apropiați de o întâlnire de afaceri și altele.

Un alt brevet este cel care implică pur și simplu deschiderea de aplicații media pe un telefon. Acesta e un brevet foarte vag și aparent se încalcă atunci când utilizatorul apasa pe iconul de video player pentru a vedea un clip. Abia acum putem începe să spunem că a meritat investiția de 12 miliarde de la Google pentru Motorola Mobility. Aceasta achiziție a fost în mod clar pentru brevete și la urma urmei, cine are mai multe proprietati intelectuale decât compania care a inventat telefonul mobil? Poate că și compania care a inventat procesele nefondate în avalanșă (Apple) are destule, dar măcar acum are un motiv de îngrijorare, altul decât să ia foarte mulți bani de la Samsung pentru propriile brevete.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×