Google pregătește la rândul său un OS pentru device-urile conectate la internet

Autor:  | Publicat în:  Google 778 ori
<b>Google pregătește la rândul său un OS pentru device-urile conectate la internet</b>După știrea de ieri prin care vă comunicam faptul că Huawei lucrează la un sistem de operare destinat dispozitivelor conectate la internet, software numit Lite OS, iată că astăzi ni se dezvăluie și informații despre un produs similar pregătit...

După știrea de ieri prin care vă comunicam faptul că Huawei lucrează la un sistem de operare destinat dispozitivelor conectate la internet, software numit Lite OS, iată că astăzi ni se dezvăluie și informații despre un produs similar pregătit de Google. Din câte aflăm, Google va dezvolta un OS numit Brillo ce va funcționa pe mai toate device-urile.

Acesta face parte din conceptul Internet of Things și va rula pe acele dispozitive low-end care aduc la pachet doar 32 sau 64 MB memorie RAM, printre acestea numărându-se produse ca și becuri inteligente, sau încuietori inteligente ce se pot deschide printr-un simplu click de pe telefon.

Prin intermediul acestui OS, Google va pune la dispoziția producătorilor o soluție accessibilă care îi va scuti de realizarea unei platforme software speciale pentru device-urile smart sosite pe piață. De asemenea, bani vor fi economisiți și la componentele din interior, memoria RAM necesară fiind acum de doar 32 MB per produs.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×