Google sfătuieşte utilizatorii de telefoane Huawei să nu mai instaleze aplicaţii prin sideloading

2.579 ori
<b>Google sfătuieşte utilizatorii de telefoane Huawei să nu mai instaleze aplicaţii prin sideloading</b>Dacă în prima fază Google a apărat Huawei anul trecut atunci când a pierdut accesul la Play Store şi serviciile Play, acum Google ia poziţie contra alternativelor şi workaround-urilor provocate de acea interdicţie. Vă reamintesc că în luna mai a anului tr

Dacă în prima fază Google a apărat Huawei anul trecut atunci când aceștia au pierdut accesul la Play Store şi Serviciile Play, acum Google ia poziţie contra alternativelor şi workaround-urilor provocate de acea interdicţie. Vă reamintesc că în luna mai a anului trecut Huawei a ajuns pe o listă neagră a Guvernului american, care îi împiedica pe chinezi să colaboreze cu firme din SUA. Iată ce lovitură da şi Google acum companiei deja afectate.

Google a publicat un material pe site-ul oficial de Suport, în care detalia toată situaţia actuală Huawei. Google explică că nu are voie să lucreze cu Huawei la noi terminale mobile sau să îi asigure aplicaţii proprii ca Gmail, Maps, YouTube sau Play Store, nici ca download, nici preinstalate. SUA a oferit totuşi licenţe temporare ce aduc măcar actualizări de securitate pe telefoanele cu Android. Materialul continuă cu indicaţii şi sfaturi legate de telefoanele Huawei.

Google recomandă utilizatorilor de telefoane Huawei să NU facă sideloading cu aplicaţii şi servicii Google, pentru că astfel creşte riscul de "instalare a unei aplicaţii care a fost alterată sau modificată într-un mod care poate compromite securitatea utilizatorului". Google se declară îngrijorată în special de accesarea unor aplicaţii Android ca YouTube pe telefoane ca Mate 30 Pro. Am informat și noi despre aceste riscuri care sunt asumate atunci când alegi magazine alternative de aplicaţii că Aptoide sau APK Pure spre exemplu.

E interesant timing-ul acestei postări, având în vedere că luni debutează oficial Huawei Mobile Services în versiune finală, acoperind parțial din golurile experienţei Android actuale pe handset-urile companiei. SUA şi-a crescut presiunea în ultima vreme, punând beţe în roate în zona de cipset-uri Kirin realizate de TSMC. E bizar că Google a aşteptat aproape un an să ia poziţie într-o chestiune atât de importantă.... La final recomandă şi verificarea certificării unui telefon din Play Store, zona Menu, Settings și "Play Protect Certification".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×