Google șterge de la distanță aplicațiile malware deja instalate de utilizatori, peste 260.000 de telefoane afectate

1.498 ori
<b>Google șterge de la distanță aplicațiile malware deja instalate de utilizatori, peste 260.000 de telefoane afectate</b>Probabil vă mai amintiți de aici că Google a descoperit 21 de aplicații malițioase în Android Market, pe care a decis să le șteargă, după comportamentul bizar al acestora. Softurile erau variante piratate ale unor aplicații deja existente în...

Probabil vă mai amintiți de aici că Google a descoperit 21 de aplicații malițioase în Android Market, pe care a decis să le șteargă, după comportamentul bizar al acestora. Softurile erau variante piratate ale unor aplicații deja existente în Android Market și acum a venit și momentul ca ele să fie șterse de la distanță pe terminalele utilizatorilor.

Aflat mai în temă cu această situație, site-ul TechCrunch afirmă că erau de fapt 58 de aplicații malware, care au afectat un total de 260.000 de telefoane. Pentru a șterge softurile de pe telefoanele utilizatorilor care le-au descărcat deja, va fi folosită o funcție de "remote kill" a celor de la Google, care implică ștergerea OTA (over the air) a aplicațiilor.

Pe lângă dispariția malware-ului, această mutare va instala automat Android Market Security Tool, versiunea Martie 2011. Acest soft va anula efectele exploit-ului și îl va opri din a trimite date hackerilor care au creat malware-ul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×