Google șterge de la distanță aplicațiile malware deja instalate de utilizatori, peste 260.000 de telefoane afectate

1.488 ori
<b>Google șterge de la distanță aplicațiile malware deja instalate de utilizatori, peste 260.000 de telefoane afectate</b>Probabil vă mai amintiți de aici că Google a descoperit 21 de aplicații malițioase în Android Market, pe care a decis să le șteargă, după comportamentul bizar al acestora. Softurile erau variante piratate ale unor aplicații deja existente în...

Probabil vă mai amintiți de aici că Google a descoperit 21 de aplicații malițioase în Android Market, pe care a decis să le șteargă, după comportamentul bizar al acestora. Softurile erau variante piratate ale unor aplicații deja existente în Android Market și acum a venit și momentul ca ele să fie șterse de la distanță pe terminalele utilizatorilor.

Aflat mai în temă cu această situație, site-ul TechCrunch afirmă că erau de fapt 58 de aplicații malware, care au afectat un total de 260.000 de telefoane. Pentru a șterge softurile de pe telefoanele utilizatorilor care le-au descărcat deja, va fi folosită o funcție de "remote kill" a celor de la Google, care implică ștergerea OTA (over the air) a aplicațiilor.

Pe lângă dispariția malware-ului, această mutare va instala automat Android Market Security Tool, versiunea Martie 2011. Acest soft va anula efectele exploit-ului și îl va opri din a trimite date hackerilor care au creat malware-ul.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×