Guvernul din Ungaria vrea să taxeze Internetul pe fiecare giga de trafic

1.067 ori

Guvernul din Ungaria ar avea intenția de a pune o nouă taxa pe Internet, cu intenția de a taxa fiecare giga de trafic. Opoziția evident este împotriva acestei măsuri, care ar aduce zeci de milioane de euro la buget.   Partidul Fidesz are toate...

Guvernul din Ungaria ar avea intenția de a pune o nouă taxa pe Internet, cu intenția de a taxa fiecare giga de trafic. Opoziția evident este împotriva acestei măsuri, care ar aduce zeci de milioane de euro la buget.

Guvernul din Ungaria vrea să taxeze Internetul pe fiecare giga de trafic

Partidul Fidesz are toate șansele ca moțiunea să să fie aprobată, iar astfel s-ar aplica o taxă de 150 de forinți, adică în jur de 2 lei pe fiecare gigabyte de date folosit de clienți. Utilizatorii de Internet din țara vecina sunt revoltați cu privire la această propunere și deja au anunțat o serie de proteste în toată țara. Se pare și că va exista o limită maximă de taxare, undeva pe la 1000 de forinți pe lună, deși nimic nu e garantat.

Problema ar fi și cu operatorii de Internet, care vor dori să concureze cu tarife mai mici. Guvernul maghiar se așteaptă la un total de 83 de milioane de dolari pe an derivați din această taxa. Cu aceste tarife costul utilizării webului ar ajunge la nivelul anilor 90 și țara noastră vecină s-ar întoarce mult în trecut. în aceste condiții poate că utilizatorii din Ungaria vor "împrumuta" Internet din țările vecine... dacă se poate așa ceva.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×