Huawei îşi taie din ambiţii: "Nu mai depăşim Samsung anul ăsta până la urmă"; Câte telefoane vinde compania pe zi?

1.164 ori
<b>Huawei îşi taie din ambiţii: "Nu mai depăşim Samsung anul ăsta până la urmă"; Câte telefoane vinde compania pe zi?</b>În ultimii ani Huawei a crescut foarte mult şi foarte rapid, ajungând ca de la o companie care scotea timid câte un telefon flagship Ascend modest acum vreo 5 ani, să fie un gigant care a depăşit Apple la vânzări de telefoane

În ultimii ani Huawei a crescut foarte mult şi foarte rapid, ajungând ca de la o companie care scotea timid câte un telefon flagship Ascend modest acum vreo 5 ani, să fie un gigant care a depăşit Apple la vânzări de telefoane. Următorul prag era depăşirea Samsung, care era preconizată pentru 2020, poate chiar pentru a doua parte a lui 2019. Se pare că acest target nu mai e fezabil, din cauza problemelor recente ale companiei chineze.

Huawei a declarat prin oficialul Shao Yang (director strategic Huawei Consumer Business Group) că îşi amână ambiţiile de a ajunge pe locul întâi. Predicţiile şi tendinţa din ultima vreme ar fi dus compania pe locul întâi în trimestrul 4 al acestui an, conform oficialului. Ascensiunea nu se opreşte, doar se amână, Shao Yang afirmând că "e nevoie de mai mult timp".

Cu telefoane care nu se vând în SUA şi o imagine grav afectată de trecerea pe lista neagră şi pierderea de parteneriate, Huawei clar a început să piardă din avânt. Revenind la oficialul de mai sus, el a declarat la CES Asia, în cadrul aceluiaşi interviu şi că Huawei vinde între 500.000 şi 600.000 de telefoane pe zi, la nivel global.

Dacă se păstrează acest ritm, atunci vor fi livrate între 101 şi 121 de milioane de smartphone-uri în plus faţă de numărul actual până la final de an. Între timp conform unui reportaj WinFuture, vânzările Huawei din Germania au scăzut semnificativ în ultima lună. În ultimele 6 zile din mai, Huawei a vândut doar 6% din telefoanele din această ţară.

La început de lună mai cota era la 26%, ca să vă faceţi o idee despre picaj. Clienţii corporate în special au început să se ferească de Huawei şi contracte pe termen lung. Doar timpul şi o înţelegere cu SUA ne pot spune dacă şi când Huawei va mai depăşi Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×