iOS 10 este acum disponibil spre descărcare; iată noutățile aflate în prim-plan și lista de modele compatibile!

2.427 ori
<b>iOS 10 este acum disponibil spre descărcare; iată noutățile aflate în prim-plan și lista de modele compatibile!</b>Ziua de 13 septembrie marchează startul distribuției lui iOS 10 către smartphone-urile și tabletele compatibile - un release destul de mare ce ne aduce printre altele widget-uri în ecranul de lockscreen, o serie de funcții interesante pentru iMessage, și

Cu doar câteva momente în urmă cei de la Apple au început distribuirea versiunii finale iOS 10 - release destul de bogat în noutăți ce poate fi descărcat și instalat chiar acum pe iDevice-urile compatibile. Ca de obicei, pachetul software sosește via OTA (over-the-air), și înainte de a purcede la instalarea sa pe terminalul vostru vă recomandăm ca bateria să fie complet încărcată, sau în caz contrar să conectați telefonul la o sursă de energie. Iată și principalele noutăți aduse de iOS 10:

Lockscreen

iOS 10

De acum înainte pe lockscreen vom avea afișată și o pagină cu widget-uri prestabilite ce pot fi păstrate sau înlăturate după bunul plac al utilizatorului, dar și o metodă diferită de interacțiune cu notificările. Mai precis, anumite aplicații suportate vor permite gesturi 3D Touch pentru interacționarea cu notificarea primită - modalitate prin care nu va mai trebui să deschidem software-ul propriu zis pentru a vedea conținutul.

Avem și un mod diferit de deblocare a telefonului de acum înainte. Dacă anterior trebuia să realizăm un gest swipe sau autentifica cu amprenta pentru a debloca device-ul, acum suntem nevoiți să apăsăm butonul home fizic fie că avem sau nu un cod de blocare înregistrat. Există totuși posibilitatea de a vă întoarce la stilul vechi de unlock, și asta urmând pașii: Setări - General - Accesibilitate - Buton Home.

iMessage

iOS 10

Și aplicația de mesagerie iMessage primește numeroase funcții noi, precum un magazin dedicat de extensii ce include pachete de stickere, ba chiar și aplicații ce permit transferul de bani direct din aplicația iMessage. Avem suport pentru scris de mână, posibilitatea de a include în conversații GIF-uri, sau de a trimite clipuri video prin apăsarea iconiței în formă de inimă. Există aici și un feature prin care putem scrie un mesaj cu "cerneală invizibilă" pe care destinatarul va fi nevoit să îl răzuiască precum un loz pentru a vedea textul. 

Control Center și Siri actualizat

iOS 10

Modificări se remarcă și în Control Center unde de acum înainte avem 2 pagini de elemente, prima fiind compusă din deja popularele butoane ce ne permit activarea/dezactivarea conexiunii WiFi, a modului Avion, a conexiunii Bluetooth, sau de a bloca rotația ecranului. Tot aici avem și butonul pentru activarea sau dezactivarea modului Night Shift și câteva shortcut-uri rapide către lanternă, calculator, temporizator și cameră foto. Pagina 2 în schimb este dedicată strict controlului audio.

Siri iOS10

Cât despre Siri, asistentul virtual primește acum integrare cu aplicații 3rd party - modalitate prin care vom putea realiza comenzi vocale și pentru diverse aplicații. Spre exemplu vom putea dicta mesaje pentru a fi trimise pe Facebook Messenger/Whatsapp sau comanda un Uber direct folosind Siri. 

Altele

iOS 10

O altă noutate din iOS 10 este aceea că putem ascunde aplicațiile stock pe care nu le utilizăm - o funcție care totuși ar fi fost mai utilă dacă ne-ar fi permis dezinstalarea completă a acestor titluri nedorite. De asemenea, un feature interesant este cel prin care putem verifica ora sau notificările prin simpla ridicare a telefonului de pe o suprafața, sau din buzunar - asta fără a interacționa cu ecranul sau un buton.

iOS 10

Și aplicația Photos suferă modificări destul de majore - fiind regăsită aici și posibilitatea de a crea un video special ce adună laolaltă pozele dintr-o anumită zi sau vacanță spre exemplu. Avem noutăți și pentru Apple Music, funcția Bedtime în cadrul aplicației Clock, cât și posibilitatea de a regla nivelul de luminozitate al bliț-ului folosit în modul lanternă (low - medium - high).

iOS 10 - terminale compatibile

Cât despre terminalele compatibile, acestea sunt listate în imaginea de mai sus. Cât de bine rulează iOS 10 pe modele iPhone mai vechi încă nu se știe cu siguranță, așa că mai întâi ar fi indicat să așteptați câteva impresii din partea utilizatorilor ce s-au încumentat să instaleze noul release.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×