iOS ar putea ajunge la un nivel stratosferic, dacă Apple îl licenţiază şi unor terţe părţi, conform unui analist reputat

1.846 ori
<b>iOS ar putea ajunge la un nivel stratosferic, dacă Apple îl licenţiază şi unor terţe părţi, conform unui analist reputat</b>Un reputat analist al publicației MarketWatch vede licențierea sistemului de operare iOS drept o soluție perfectă pentru a combate actuala dominație a lui Android. De asemenea, această măsură este văzută și ca o soluție pentru veniturile aflate în scădere

E cunoscut faptul că Android domină piaţa smartphone, dar şi pe cea a tabletelor, în ciuda faptului că Apple a bifat recent 1 miliard de modele iPhone vândute. Pur şi simplu Android a ajuns să ruleze pe orice, de la telefoane şi tablete la ceasuri şi automobile, console de jocuri, ceasuri şi laptopuri. Un analist reputat al publicaţiei MarketWatch vede în licenţierea lui iOS unor terţe părţi o soluţie pentru a combate dominaţia Android.

Editorul Vivek Wadhwa vede în această măsură o posibilă soluţie pentru profiturile Apple aflate în scădere şi atrage atenţia asupra faptului că în anii 80 Apple a ratat o şansă de a îşi folosi excelentul software pentru ascensiunea sa. În iunie 1985 Bill Gates îi trimitea o scrisoare CEO-ului Apple, John Sculley, solicitând licenţierea sistemului de operare Apple şi către alte companii.

Ei bine, Apple a ignorat solicitarea, iar Microsoft a mers pe propriul drum cu Windows, deşi soluţia firmei din Cupertino era foarte avansată pentru acele vremuri şi cine ştie unde am fi fost azi dacă ea ajungea in mainstream. Unii spun că motorul principal de inovaţie Apple s-a oprit şi puţine se mai pot revoluţiona în zona de design sau hardware.

Software-ul ar putea fi cheia pentru o nouă epocă în istoria Apple, dar nici nu vreau să îmi imaginez termenii draconici impuşi de compania condusă de Tim Cook unor parteneri. Vorba analistului amintit mai sus: "Apple deţine o cotă în descreştere a unei pieţe în creştere". Iar ei trebuie să se mişte repede, altfel îşi pierd relevanța. Oricând poate veni de nicăieri un OS revoluţionar care să îşi adjudece întâi un loc pe podium după iOS şi Android şi apoi să devoreze locul 2.

Dar tradiţia şi mândria gigantului american cui rămân?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×