iPhone 3G este in sfarsit deblocat

2.243 ori
<b>iPhone 3G este in sfarsit deblocat</b>Hackerii de la iPhone Dev Team au anuntat ca au reusit sa faca celebrul iPhone 3G sa functioneze in orice retea GSM, dupa o munca de luni bune. Grupul de hackeri a afirmat ca va lansa oficial procedura de deblocare in ajunul Anului Nou. Software-ul poarta...

Hackerii de la iPhone Dev Team au anuntat ca au reusit sa faca celebrul iPhone 3G sa functioneze in orice retea GSM, dupa o munca de luni bune.

Grupul de hackeri a afirmat ca va lansa oficial procedura de deblocare in ajunul Anului Nou. Software-ul poarta numele de cod "yellowsn0w" si necesita, pentru a functiona, un iPhone 3G deblocat, cu un baseband 2.11.07 sau unul anterior. Varianta americana de iPhone 3G este "legata" de AT&T si serviciile sale wireless, dar prin deblocare, posesorii terminalului vor putea utiliza handseturile in orice retea doresc.

Exista si un dezavantaj al deblocarii lui iPhone 3G in SUA: in afara de AT&T, nici o retea nu va fi suportata, in ce priveste conectivitatea 3G pe noul handset Apple. Si asta deoarece providerii folosesc tehnologii 3G diferite... Deblocarea va fi mai tentanta in afara Statelor Unite, unde GSM-ul este la putere, iar serviciile 3G sunt mai standardizate.

iPhone Dev Team a realizat prima solutie software pentru deblocarea handsetului Apple, dar probabil stiti deja ca existau si variante hardware de deblocare. Spre exemplu, un grup de developeri din Brazilia a reusit sa efectueze apeluri prin orice operator GSM, doar prin simpla modificare a cartelei SIM (suprascrierea identitatii internationale a abonatului).

Va reamintim ca deblocarea lui iPhone 3G implica o serie de riscuri, cum ar fi anularea garantiei si posibilitatea ca terminalul sa fie dezactivat cu un update de software de la Apple.

Sursa: Informationweek.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×