iPhone 5 va fi fabricat din "metal de Terminator"?! Liquidmetal sau Metallic Glass?

1.538 ori
<b>iPhone 5 va fi fabricat din "metal de Terminator"?! Liquidmetal sau Metallic Glass?</b>Când auzi un nume ca Liquidmetal, te gândești la materialul din care era fabricat Terminatorul din partea a doua a filmelor lui James Cameron, dar nu e vorba de metal lichid aici, în ciuda numelui. Recent s-a vorbit tot mai mult despre designul lui...

Când auzi un nume ca Liquidmetal, te gândești la materialul din care era fabricat Terminatorul din partea a doua a filmelor lui James Cameron, dar nu e vorba de metal lichid aici, în ciuda numelui. Recent s-a vorbit tot mai mult despre designul lui iPhone 5 și materialele din care va fi fabricat și două nume au ieșit în evidență: Liquidmetal și Metallic Glass.

și asta în vreme ce HTC ne oferă telefoane acoperite cu ceramică obținută prin oxidare micro arc a aluminiului, iar Samsung se zvonește că ar pregăti un Galaxy S III tot cu carcasa ceramică. Aflați că Apple a obținut drepturile asupra tehnologiei Liquidmetal în 2010, iar acest material reprezintă o combinație dintre nichel, zirconiu, titaniu și alte câteva metale. Rezultatul este un aliaj care oferă o rezistență imcomparabilă cu alte metale. Din câte știu acea cheiță care vine cu fiecare iPhone, folosită pentru a scoate slotul său SIM este fabricată din Liquidmetal.

în ce privește Metallic Glass, acesta nu este atât un material cât o definiție a amestecurilor care se răcesc din stare lichidă în cea solidă fără a se cristaliza într-o formă haotică de aranjare a moleculelor. Spre exemplu, Liquidmetal este doar o categorie de Metallic Glass. Problema principală cu acest material este că e foarte greu de spart și prelucrat și că va costa Apple mai mult decât sticla care împodobește acum fațada și spatele terminalelor iPhone. în orice caz, sticla va rămâne în partea frontală, deoarece Metallic Glass nu e transparent și ar putea fi folosit doar pentru spate și margini.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×