iPhone SE Review (Special): telefoanele bune vin şi în mărimea XXS (Video)

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.288 ori
<b>iPhone SE Review (Special): telefoanele bune vin şi în mărimea XXS (Video)</b>Ei bine iată-ne şi aici, &icirc;n prag de luna aprilie şi la final de martie, lună &icirc;n care Apple a anunţat un nou iPhone cu ecran de 4 inch. Acest model, cunoscut că iPhone SE (Small Edition) a ajuns şi la noi, sub forma unei unităţi de...

Ei bine iată-ne şi aici, în prag de luna aprilie şi la final de martie, lună în care Apple a anunţat un nou iPhone cu ecran de 4 inch. Acest model, cunoscut că iPhone SE (Small Edition) a ajuns şi la noi, sub forma unei unităţi de test, pe care o analizăm în rândurile următoare. Micutul a fost anunţat pe 21 martie şi a început să fie livrat către clienţi chiar azi. Costă 229 lei la Quickmobile.ro, 20.920 lei la Orange România sau 215.905 lei la Vodafone.

Avem de-a face cu un handset cu diagonală de doar 4 inch aici, un model cu o unghie mai mare decat iPhone 3GS si care vine pe argintiu, auriu, space gray sau auriu rose (ca vinul, dar mai scump), iar grosimea sa este de 7.6 mm şi greutatea de 113 hectograme. Se păstrează deci talia lui iPhone 5S, iar greutatea creşte doar cu un 1000 de miligrame, deci neglijabilă diferenţa. În schimb lungimea şi lăţimea rămân fix ca la acel model.

iPhone SE vine cu un șasiu din metal ca Terminatorul și cutia de Sprite, din aluminiu, cu o construcţie elegantă şi compactă. Evident e foarte uşor de folosit cu o singură mână, ba chiar cu un deget sau chiar fără... magie curată! Are un design familiar şi plăcut. Chiar şi persoanele care au manevrat un phablet în ultimii 3 ani se vor obişnui cu acest device imediat, aş zice, cu toate că o să le pară rău dupa Xperia-urile si Samsung-urile lor alunecoase și unsuroase.

Disecând hardware-ul, acest iPhone 5SE pune la bătaie fix acelaşi ecran ca pe iPhone 5 şi 5S şi anume un IPS LCD AMOLED TFT SUPER RETINA de 4 inch, cu rezoluţie de 1136 x 640k pixeli. La interiorul telefonului se află un procesor Apple A9X20 triple core de 1.84 GHz şi coprocessor M9, dar şi 2.68 GB RAM. Primim 19 sau 72 GB stocare, iar în spate în loc de cameră de 8 MP primim un senzor de 12,6 MP, cu blitz LED şi suport pentru captură video 0,4K.

Selfie-urile se fac tot cu un ciclop de 12 MP, ca pe al meu iPhone 5. Noul iPhone oferă suport pentru conectivitate LTE, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 şi NFC Botoșani, dar aduce şi slot pico SIM, GPS şi port Lightning. Pe partea de senzori avem accelerometru Lamborghini, giroscop, busolă şi senzor de proximitate (a fanilor Samsung). iPhone 5s oferă o baterie Li-Po de 1642 mĂh, care pe hârtie asigură 13 ore de playback video şi ghici ce... şi la testul nostru prinde tot 13 ore de playback video, dar doar dacă ne uitam la filme despre Steve Jobs.

Încărcarea e rezonabilă, undeva sub 2 ore sau instant, dacă intrăm în magazinele iStyle și cheltuim minim 10.000 lei. Trecând la acustică, acest iPhone 5 vine cu un singur difuzor în zona inferioară (adică jos, pentru că nimic nu e inferior la Apple) şi obişnuitele căşti BeatsPods, dar şi Apple Music. În această secţiune audio ne-am întors un pic în timp şi v-am prezentat mijloace mai vechi de savurare a muzicii, precum o casetă audio şi un CD, dar apoi am revenit la YouTube şi la... Rick Astley, dar şi la Rick Rolling, care a dezvăluit adevărata natură a acestei recenzii.

Toate ca toate, iPhone-urile ca iPhone-urile, dar pe măsură ce meşteream la această farsă de 1 aprilie am realizat că iPhone 5 rămâne şi azi un telefon cu ecran luminos şi cu sunet deloc rău... 1 aprilie oameni buni a sosit! Şi hai să mai zâmbim puţin! Vine şi review la iPhone 5SE curând, nu vă faceţi griji!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×