iPhone X are parte de primul proces, din cauza sistemului ANIMOJI

2.361 ori
<b>iPhone X are parte de primul proces, din cauza sistemului ANIMOJI</b>Pe măsură ce ne apropiem de lansarea comercială a lui iPhone X apar iată și primele procese intentate ca urmare a debutului noului telefon. ANIMOJI este motivul acestui proces, asta pentru că trademark-ul pentru această denumire este deja

iPhone X generează deja primele probleme pentru Apple, sub forma unui proces intentat companiei din Cupertino. Motivul? O firmă japoneză consideră că Apple i-a furat numele de "Animoji". Avem mai multe detalii mai jos.

Ştiţi conceptul de Animoji pentru că s-au maimuţărit pe scenă oficialii Apple, cu feţe de găină, maimuţă sau unicorn aplicate peste chipurile lor, la prezentarea lui iPhone X. Ei bine, o companie japoneză afirmă că ar deţine trademarkul pentru cuvântul "animoji". Apple ar fi încercat să cumpere drepturile chiar înaintea de lansarea telefonului, dar se pare că nu au reuşit.

Pe iPhone X funcţia e mai mult un gimmick, echivalabil cu aplicaţiile foto care au făcut furori în ultimul an, Prisma şi FaceApp. E o modă care trece în maxim o lună. Totuşi acest gimmick ar putea costa Apple ceva bani. Plângerea a fost înaintată Tribunalului Districtual din California, afirmând că gigantul american a furat numele produsului. Trademark-ul a fost înregistrat de emonster kk şi Enrique Bonansea încă din 2014.

Mai inedit de atât e faptul că firma emonster are deja o aplicaţie în App Store numită Animoji, care este un tool folosit pentru a anima textul şi email-urile. Ajungea pe iPhone în 2014 şi transforma caracterele emoji în unele animate, care puteau fi apoi trimise spre alţi utilizatori. Apple a încercat să cumpere drepturile de autor prin terţe părţi în această vară, avertizându-l chiar pe Bonansea că vor obţine într-un mod sau altul anularea trademark-ului dacă nu se conformează.

Pe de altă parte Apple declara că firma "emonster Inc" nu exista la vremea când a fost înregistrat copyright-ul. Povestea nu se termină aici şi probabil se va rezolva cu câteva milioane de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×