iPhone X se vinde fantastic în Marea Britanie, China şi Japonia, conform cifrelor Kantar

1.289 ori
<b>iPhone X se vinde fantastic în Marea Britanie, China şi Japonia, conform cifrelor Kantar</b>Chiar dacă prețul practicat pentru iPhone X este de-a dreptul uriaș, asta nu îi oprește pe doritori să achiziționeze cel mai special iPhone din portofoliul gigantului din Cupertino. Astfel aflăm că în țări precum Marea Britanie, China și Japonia

Compania de studii de piaţă Kantar are şi un sub segment de sondaje în zona smartphone OS, iar cu această ocazie aflăm cum stau telefoanele Apple în topuri. Kantar Worldpanel ComTech tocmai a publicat cifrele, care indică o performanţă mixtă a handset-urilor iOS în ultimele 3 luni din 2017. Totuşi iPhone X a fost un hit răsunător pe câteva pieţe.

În studiu sunt incluse iPhone 8, iPhone X şi iPhone 8 Plus, evident, dar şi restul modelelor iPhone. Cota totală a lui iOS a picat cu 0.6% în acea perioadă (noiembrie-decembrie), cel puţin pe 5 pieţe cheie din Europa. A ajuns ca atare la 23.9% în Europa, în vreme ce în SUA a picat cu 3.8% şi a ajuns la 39.8%. În mod inedit în China în zona urbană iOS a crescut cu 4.6% şi atinge o cotă de piaţă de 25%.

La nivel localizat, în unele ţări de pe glob Apple a performat. În Marea Britanie spre exemplu, firma din Cupertino a atins cea mai mare cotă din ultimii 3 ani în luna noiembrie, 49.4%, fiind pe primul loc în fața Samsung. iPhone X a fost cel mai bine vândut telefon din Marea Britanie, cu o cotă de piaţă de 14.4% din vânzări.

În SUA, iPhone X a fost depăşit de iPhone 8 şi iPhone 8 Plus la vânzări în noiembrie, dar a intrat în top 3 totuşi, depăşind Samsung Galaxy S8, care se afla pe locul 6. Şi Japonia pare un fief Apple, cu iPhone X fiind cel mai bine vândut telefon din luna noiembrie, bifând o cotă de 18.2%, urmat de iPhone 8 cu 17.2%.

În zona Chinei urbane, iPhone X a fost mega hit, cererea fiind uriaşă, mai ales având în vedere preţul. Cota sa a fost de 6%, asta în condiţiile în care publicul de acolo e mare fan Huawei, Xiaomi şi Samsung. China a fost mereu pasionată de iPhone-uri, ceea ce explică și călătoriile dese ale lui Tim Cook si Steve Jobs acolo, pentru a perfecta înțelegeri cu firme locale. Posibil să fie și o mică doză de patriotism, iPhone-urile fiind produse de Foxconn în China. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×