Jolla, echipa de rebeli plecată de la Nokia va Învia MeeGo prin Sailfish OS; Un nou terminal va fi prezentat În noiembrie!

Autor:  | Publicat în:  Jolla 1.107 ori
<b>Jolla, echipa de rebeli plecată de la Nokia va Învia MeeGo prin Sailfish OS; Un nou terminal va fi prezentat În noiembrie!</b>Despre Jolla am mai scris în trecut, informându-vă că echipa de la Nokia care a ajutat la crearea lui MeeGo și dezvoltatorii care au simțit că parteneriatul cu Microsoft nu se aliniază telurilor lor au format o echipă de rebeli, sub numele de...

Despre Jolla am mai scris în trecut, informându-vă că echipa de la Nokia care a ajutat la crearea lui MeeGo și dezvoltatorii care au simțit că parteneriatul cu Microsoft nu se aliniază telurilor lor au format o echipă de rebeli, sub numele de Jolla. Compania finlandeză pregătește un sistem de operare bazat pe MeeGo, purtând numele de Sailfish, iar primul terminal cu această platformă ar putea debuta în luna noiembrie.

Wall Street Journal afirmă că această companie nouă a primit deja finanțare în valoare de 200 de milioane de euro pentru a-și continua evoluția. Start-up-ul va contribui cu 10 milioane de euro din bani proprii pentru a împinge platforma de la spate. Atunci când aflăm anul trecut ca MeeGo OS a fost abandonat, au existat mulți nemulțumiți și chiar nostalgici care s-au gândit la efortul software numit Maemo. Ei bine atât Maemo, cât și MeeGo se pot transforma acum în Sailfish OS, deși sper sincer ca numele final al produsului să fie ceva mai comercial pana la sosirea noului telefon.

Va fi interesant să vedem cum arată acest nou model si mai ales să aflăm dacă Nokia e producătorul sau hardware. Publicul vrea un Nokia N10, un urmaș real pentru N9, care a fost văzut de mulți drept un deschizător de drumuri și un device cu potențial uriaș. Jolla are deja alianțe stabilite în China, fără a dezvălui inca nume. Ce vă pot spune e că 2013 va fi un an tare interesant, cu jucători că Tizen OS, Sailfish OS și Firefox OS pe piața mobila.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×