Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3: Evenimentul Samsung Unpacked și startul lansărilor în Barcelona

931 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3: Evenimentul Samsung Unpacked și startul lansărilor în Barcelona</b>Astăzi, &icirc;n cea de-a 3-a zi aici &icirc;n Barcelona am avut pe listă un singur eveniment, și anume Samsung Unpacked 2015, conferință &icirc;n cadrul căreia producătorul sud-coreean a dezvăluit noul său flagship din seria Galaxy S, mai precis...

Astăzi, în cea de-a 3-a zi aici în Barcelona am avut pe listă un singur eveniment, și anume Samsung Unpacked 2015, conferință în cadrul căreia producătorul sud-coreean a dezvăluit noul său flagship din seria Galaxy S, mai precis modelul S6. Acesta nu a sosit singur, ci însoțit de către versiunea sa cu display curbat spre ambele margini ce aduce un plus la capitolul design.

Am decis să plec cu aproximativ 2 ore înainte de startul conferinței, tocmai pentru a prinde un loc printre primii la coadă, lucru care s-a și întâmplat. Ruta până la CCIB (Centrul de inovații din Barcelona) am parcurs-o cu metroul, călătorie care s-a desfășurat fără probleme datorită unui ajutor primit din partea unei bunicuțe ce mi-a arătat traseul ce trebuia urmat.

Legat de metrourile din Barcelona, am apreciat în primul rând că acestea sunt foarte îngrijite, dar  și faptul că oprirea, respectiv coborârea se realiza doar pe o singură parte. Imediat, am coborât la stația de metrou El Maresme Forum, locație de unde am mai mers câteva minute și am ajuns la CCIB.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3

După câteva fotografii cu baloanele plasate strategic pe jos ce anunțau evenimentul Unpacked, m-am așezat la coada ce permitea accesul în uriașa sală unde Galaxy S6 a fost lansat. La această coadă l-am întâlnit din nou și pe Emil Dragotă (Gadget.ro), alături de care am povestit la sfârșit impresii despre noile telefoane lansate.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3

La ora 17:30 ni s-a permis accesul în sală pe baza unei brățări fosforescente, sală ce ne-a pus la dispoziție internet prin cablu, motiv pentru care organizarea a fost una de excepție din acest punct de vedere. M-am așezat pe la mijlocul rândului destinat presei, lângă mine având ocazia să îl am pe Ian Fogg, Senior Director în cadrul companiei de research IHS Technology. După un schimb de cărți de vizite și o discuție pe tema lansării, ne-am îndreptat privirele asupra scenei unde lucrurile începeau să se miște.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3

Pe scenă a fost anunțat Samsung Galaxy S6, alături de varianta sa curbată denumită Galaxy  S6 Edge, telefoane ce sosesc în carcase uni-body din metal + sticlă, camere frontale de 5 megapixeli, 3 GB RAM, un senzor de amprente îmbunătățit, cât și un panou cu rezoluție Quad HD.

Fiecare nouă funcție prezentată pe scenă a fost primită cu aplauze de către public, de departe cea mai aclamată fiind încărcarea wireless ce o regăsim pe ambele device-uri. După sesiunea de prezentare, am pășit nerăbdători către sesiunea demo cu telefoanele, cozile fiind interminabile.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3

Totuși, în agitația de la fața locului am reușit să pun mâna pe o variantă Galaxy S6, mai precis pe modelul de culoare albastră. Device-ul prezentat de coreenii aduce exact acele lucruri pe care fanii brandului și le-au dorit, cele mai importante fiind design-ul și calitatea materialelor utilizate, mai precis metalul și sticla.

Samsung Galaxy S6 Edge

Grosimea terminalului este iarași un punct forte, talia fiind de doar 6.8 mm dacă trecem peste senzorul foto ce iese puțin în afara carcasei, lucru ce personal nu m-a deranjat în timpul cât am avut telefonul în mână. Nu am uitat nici de varianta Edge, smartphone ce aduce în plus un display curbat în ambele părți ce îi oferă un look inedit. Totuși, acest feature va adăuga o sumă consistentă de bani la prețul pentru modelul standard GS6.

Samsung Galaxy S6

Pot spune cu cea mai mare convingere faptul că modelul Galaxy S6 este primul device Samsung spre care tind pentru o eventuală achiziție odată ce prețurile se vor stabiliza. Totuși, nu mă voi decide cu privire la viitorul meu smartphone până când și LG va anunța succesorul lui G3, device despre care nu se știu prea multe până în acest moment.

Per total, show-ul pus la cale de către Samsung a fost unul colosal, organizarea de top spunându-și cuvântul, iar de această dată și produsele prezentate ridicându-se la standardul impus de conferință. La ora 21 și un pic am părăsit CCIB și m-am îndreptat către apartamentul unde sunt cazat, loc din care în aceste momente scriu jurnalul pentru ziua 3.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 3

Mâine (n.n. azi) se anunță o zi plină, cu evenimente ca și Microsoft de la primele ore ale dimineții (8:30), urmat de către Jolla la 11:30, și mai apoi Intel la ora 15:00. De asemenea, între conferințe voi vizita standurile unora dintre producători, HTC aflându-se și el pe listă. Cam atât astăzi de aici din Barcelona, este ora 1:18 și mă pregătesc pentru câteva ore de somn și o nouă zi la MWC!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×