Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3: Deschiderea oficială a târgului și primul contact cu flagship-ul LG G5!

2.191 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3: Deschiderea oficială a târgului și primul contact cu flagship-ul LG G5!</b>După o trezire matinală, și numeroase ore petrecute printre holurile t&acirc;rgului Mobile World Congress, iată-mă ajuns &icirc;napoi la apartamentul unde sunt cazat pentru a vă prezenta desfășurarea evenimentelor de astăzi. Data de 22 februarie...

După o trezire matinală, și numeroase ore petrecute printre holurile târgului Mobile World Congress, iată-mă ajuns înapoi la apartamentul unde sunt cazat pentru a vă prezenta desfășurarea evenimentelor de astăzi. Data de 22 februarie a coincis cu startul oficial al târgului, deschidere ce a atras numeroși jurnaliști încă de la primele ore ale dimineții.

Aflându-mă la doar câteva minute de locația MWC, am ajuns chiar în momentul deschiderii centrului de presă, fiind astfel și primul din sală. De aici am transmis fișierele filmate ieri, și asta mulțumită unei conexiuni la internet pe cablu ce mă duce puțin cu gândul la vitezele de upload pe care le avem în România.

Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3

Odată trimise fișierele, m-am îndreptat către standul LG unde mă aștepta la loc de cinste nimeni altul decât LG G5, flagship-ul sud-coreenilor pentru anul 2016. La fel ca majoritatea dintre voi, și eu la rândul meu am fost inițial intrigat de către camera foto duală de pe G5, sau mai bine zis de design-ul ales aici.

Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3

Ei bine, ideaa de a-l caracteriza pe LG G5 drept urât datorită acestei alegeri din partea designerilor mi s-a schimbat odată ce l-am văzut live. Protuberanța modului foto este aproape inexistentă, telefonul fiind totodată foarte subțire dar și ușor în același timp, chiar dacă s-a făcut trecerea la un corp metalic uni-body.

LG G5

Am testat cele două camere foto, dar și remarcat câteva dintre modulele speciale ce pot fi atașate telefonului. Dacă pentru unii, scăderea în diagonală nu este un lucru tocmai fericit, eu mă pot declara mulțumit de ecranul de 5.3 inch disponibil aici, unde mai pui și faptul că imaginile afișate sunt acum mai impresionante.

Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3

Lăsându-l pe LG G5 în spate mi-am continuat drumul printre numeroasele standuri, și printre mulțimea de jurnaliști care umbla la fel ca mine, după materiale cu cele mai noi produse lansate în Barcelona. Rând pe rând am văzut și alte device-uri, ca Alcatel Idol 4, ZTE Blade V7, HTC Desire 530, sau Lenovo Vibe K5 Plus.

Allview X3 Soul Pro

Nici Allview nu a lipsit de la acest târg, companie ce a dezvăluit un prim smartphone din gamă cu o tehnologie similară Force Touch. Este vorba despre modelul X3 Soul Pro, device cu 4 GB RAM, display Full HD de 5.5 inch, procesor Helio X10 și 64 GB spațiu intern de stocare. Cu un corp slim și elegant, noul smartphone al companiei brașovene este un flagship în adevăratul sens al cuvântului.

Sony Xperia X

Și în tabăra Sony am avut parte de lansări de produse, printre acestea numărându-se Xperia X, Xperia XA, respectiv Xperia X Performance. Dacă pe cel din urmă încă nu am reușit să îl văd, pot spune că modelul Xperia X se vrea a fi un soi de Z5 ceva mai accesibil, model cu dotări hardware chiar interesante.

Sony Xperia XA

Totuși, cel mai mult mi-a atras atenția Xperia XA și asta datorită panoului frontal cu margini foarte subțiri, element ce aduce un plus la capitolul design. Cu toate că dotările nu sunt chiar cele mai bune, telefonul de față se descurcă de minune la utilizarea de zi cu zi, dar probabil și în jocuri sau aplicații ceva mai solicitante.

După această vizită la standul Sony, m-am întors la centrul de presă pentru transferul fișierelor adunate încă de la ora 9 (ora deschiderii standurilor). De această dată însă, viteza de upload a scăzut considerabil, și asta în situația în care și pe holurile MWC existau persoane cu laptop-urile în brațe și conectate la rețeaua WiFi pusă la dispoziție, în timp ce centrul de presă era plin până la refuz.

Jurnal de bord MWC 2016, ziua 3

M-am îndreptat apoi către locația în care sunt cazat, și ulterior la supermarket-ul Carrefour de peste drum pentru câteva cumpărături. Ajuns înapoi, mi-am pus mai toate gadget-urile la încărcat, pentru ca mâine să pornesc într-o nouă cursă printre standurile MWC, târg ce va lua sfârșit chiar joi după-amiază.

Cu toată agitația de astăzi, este vremea să îmi pun și eu bateriile la încărcat, urmând a ne auzi mâine cu un nou episod din Jurnal, dar și cu alte materiale hands-on interesante.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×