Jurnal de bord MWC 2016, ziua 2: Febra lansărilor începe cu un eveniment inedit marca Samsung și cu hibridul Huawei MateBook

1.448 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2016, ziua 2: Febra lansărilor începe cu un eveniment inedit marca Samsung și cu hibridul Huawei MateBook</b>Dacă &icirc;n prima zi lucrurile au fost ceva mai calme &icirc;n Barcelona, nu pot spune același lucru și despre ziua de 21 februarie - moment &icirc;n care Huawei și Samsung aveau să-și anunțe cele mai interesante terminale pregătite pentru prima...

Dacă în prima zi lucrurile au fost ceva mai calme în Barcelona, nu pot spune același lucru și despre ziua de 21 februarie - moment în care Huawei și Samsung aveau să-și anunțe cele mai interesante terminale pregătite pentru prima parte a anului 2016. Ei bine, această zi a început matinal odată cu pregătirea celor necesare pentru evenimentele în cauză.

Având la dispoziție camera video, laptop-ul, dar și aparatele foto gata încărcate pentru show, m-am îndreptat către Montjuïc Exhibition Center, locația aleasă de către compania chineză pentru debutul unui terminal cu adevărat interesant. Am pornit astfel la drum preț de aproximativ 40 minute pe jos până ce am ajuns chiar lângă Muzeul Național de Artă Catalană, locație ce merită cu siguranță a fi vizitată.

Odată ajuns m-am așezat la scurta coadă formată înaintea mea, urmând ca la ora 13:00 să ni se permită accesul în sală. O oră mai târziu pe scena amplasată la fața locului pășea Richard Yu, CEO-ul companiei chineze. Cum aflam încă din leak-uri, a fost vorba despre un terminal de tip hibrid laptop-tabletă.

Produsul denumit MateBook a fost primit cu aplauze de întreg publicul, terminal ce impresionează printr-un panou Quad HD de 12 inch, printr-o construcție metalică, dar și prin specificațiile hardware aduse la pachet. Împreună cu tastatura dock și stylus-ul MatePen, noul hibrid marca Huawei pune din start accentul pe productivitate.

Nu lipsește de aici nici sistemul de operare Windows 10 (Home/Pro), platformă ce vine cu un abonament pe 3 luni pentru aplicația Autodesk Sketch Pro. A venit apoi și vremea handson-ului în care v-am prezentat câteva detalii despre noua tabletă ce va costa în jur de 800 euro pentru versiunea basic cu procesor Intel Core m3.

Cum ceasul indica ora 3 și câteva minute, m-am grăbit înapoi către locația unde sunt cazat - un alt drum de 40 minute. Peste doar puțin timp eram din nou afară gata hotărât să ajung cât mai devreme la evenimentul Samsung, lucru ce nu mi-a ieșit chiar atât de bine. După o lungă perioadă de așteptare la metrou, și alte câteva schimbări, am ajuns la ora 18:20 în stația El Maresme Forum.

De aici a urmat un scurt drum către grandioasa locație CCIB unde Samsung avea să-și prezinte noile terminale flagship. În ciuda așteptărilor mele, am intrat chiar rapid în sala amenajată ce găzduia câteva mii de jurnaliști deja, organizatorii oferind internet prin cablu pentru toți cei prezenți la fața locului.

Pe scaunul fiecăruia se afla și un set VR ce avea să intre în prim-plan câteva minute mai târziu odată cu startul conferinței. Ei bine, pot spune că alegerea Samsung de a prezenta seria Galaxy S7 în acest mediu VR a fost cu adevărat inedită, o metodă mult mai interesantă de a interacționa cu design-ul noilor terminale.

După o serie de informații despre Galaxy S7 și S7 Edge, și după discursul lui Mark Zuckerberg referitor la tehnologia VR, am pornit către zona de familiarizare cu cele două device-uri, loc de unde am pus la cale și handson-urile aferente. Dacă în materie de design, nu avem prea multe schimbări față de generația anterioară, diferențele sunt acum reprezentate de hardware.

Lista de specificații sună acum cu mult mai bine pentru un flagship: slot microSD de până la 200 GB, certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf, 4 GB memorie RAM, și variante cu procesor Snapdragon 820 / Exynos 8890. Și camera reprezintă o schimbare completă, sud-coreenii sosind cu un modul de 12 megapixeli ce adoptă tehnologia Dual-Pixel.

Aceasta din urmă promite capturi de top în condiții low-light, cât și o focalizare foarte rapidă a subiecților. Deși grosimea și greutatea celor două terminale a crescut față de modelele anterioare, această creștere nu prea se simte, ba dimpotrivă aduce și un beneficiu - protuberanța camerei foto este acum de domeniul trecutului.

Din păcate după sesiunea de hands-on, nu am mai avut acces la sala cu internet prin cablu, și astfel m-am îndreptat către apartamentul unde sunt cazat, și de unde urma să trimit materialele adunate la o viteză de doar 103 kb/secundă. Ajuns la ora 22:30, am pus bateriile din nou la încărcat pentru această nouă zi de MWC.

Acum este 6:23 dimineața aici în Barcelona, iar în scurt timp mă voi îndrepta către show-ul Mobile World Congress ce își deschide oficial porțile la ora 7:30. Avem două evenimente programate pentru astăzi - CAT și Allview. Dacă prima companie de aici ne va prezenta un terminal cu modul foto cu termoviziune, cei de la Allview vor dezvălui un prim smartphone din portofoliu cu tehnologia Force Touch.

Așadar se anunță o zi plină, zi în care îl voi întâlni pe LG G5, dar și alte terminale lansate cu ocazia acestui târg. Pentru a fi la curent cu materialele trimise din Barcelona, vă invităm pe site-ul Mobilissimo.ro, sau pe platforma YouTube. Nici forum-ul nu trebuie evitat, aici fiind deschise numeroase discuții pe seama terminalelor de top proaspăt lansate!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×