Lenovo IdeaPad K1 Într-o experiență hands-on de la Lenovo Do Tour 2011 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Lenovo 1.217 ori
<b>Lenovo IdeaPad K1 Într-o experiență hands-on de la Lenovo Do Tour 2011 (Video)</b>Rezumatul evenimentului Lenovo Do Tour 2011, desfășurat în această săptămână la Băneasa Mall îl aveți aici, dar pentru detalii despre tabletele testate în camionul Lenovo, ați face bine să aruncați o privire peste următoarele rânduri. în...

Rezumatul evenimentului Lenovo Do Tour 2011, desfășurat în această săptămână la Băneasa Mall îl aveți aici, dar pentru detalii despre tabletele testate în camionul Lenovo, ați face bine să aruncați o privire peste următoarele rânduri. în acestea mă voi axa deocamdată pe experiența pe care am avut-o jucându-mă cu modelul Lenovo IdeaPad K1, o tabletă Honeycomb 3.1 cu interfata diferita de a rivalilor. Clipurile sunt realizate pentru Mobilissimo.ro si pentru site-ul infratit tablet-news.com:

Device-ul mi-a făcut puține probleme din cauza ecranului sau glossy, care reflectă lumina soarelui, mai ales pentru că produsele Lenovo erau destul de expuse in parcarea mall-ului. Din start remarc faptul că tableta nu este deloc ușoară sau subțire, la 13.3 mm grosime și 750 grame greutate, deși designul rotunjit al marginilor este destul de interesant.

Terminalul îmi amintește puțin de HP TouchPad, mai ales în privința acelui buton Home alungit. Conform reprezentaților Lenovo, acest produs se vinde în România la un preț în jur de 1900 - 2000 de lei, deci destul de aproape de un iPad 2 și de un Samsung Galaxy Tab 10.1. Device-ul vine cu un ecran de 10.1 inchi și nu vă faceți o impresie greșită: nu tot terminalul este glossy, ci doar ecranul, deoarece spatele este mat. Am avut la dispoziție 3 unități Lenovo IdeaPad K1 pentru preview, una roșie, una gri și una albă.

Ecranul suporta o rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar tastatura virtuală a tabletei este destul de comodă. Din păcate nu la fel de comod este gestul pinch to zoom în browserul web, dar aici putem da vina pe numeroase procese deschise. Totuși, site-ul Mobilissimo.ro și cel al site-ului înfrățit tablet-news.com s-au încărcat rapid. Printre porturile și sloturile cu care vine tableta se număra un slot mcroSD (foarte inaccesibil, deoarece e nevoie să introduceți ceva ascuțit într-un orificiu de lângă pentru a-l deschide), portul mini HDMI, jackul audio și portul special pentru atașarea la un dock. Dotarile sale includ si un procesor Nvidia Tegra 2 de 1 GHz, 1 GB RAM, 32 GB memorie interna, WiFi, Bluetooth, o camera de 5 megapixeli in spate si o camera de 2 megapixeli in fata.

Experiența Honeycomb a tabletei este intens personalizata și chiar și butoanele clasice din partea stânga-jos au un design nou. Avem la dispoziție widgeturi media, widgeturi de socializare și o modalitate inedită de trecere de la o aplicație la alta, dar una care în sfârșit ne permite să închidem aplicațiile care rulează simultan, apăsând pe un mic X în colț.

Cea mai importantă personalizare este cea din meniul Home, unde se afla Lenovo Launcher, un widget cu 4 zone: Watch, Email, Listen și Read, plus un web browser în mijloc. Toate aceste zone pot fi personalizate și puteți înlocui funcțiile disponibile. Am fost încântat să văd în sfârșit un Android 3.x diferit față de restul competiției, dar încă nu pot spune dacă acest model se va diferenția foarte mult de rivalii săi....

Așteptăm tablerta în teste pentru a ne decide!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×