LG Optimus 2X este Înregistrat În Cartea Recordurilor ca primul telefon cu procesor dual-core

1.837 ori
<b>LG Optimus 2X este Înregistrat În Cartea Recordurilor ca primul telefon cu procesor dual-core</b>LG Optimus 2X a fost recunoscut de către Cartea Recordurilor ca fiind primul telefon din lume ce încorporează un procesor dual-core. Este vorba despre Nvidia Tegra 2 tactată la 1 Ghz. Certificatul emis de Cartea Recordurilor conține următorul text:...

LG Optimus 2X a fost recunoscut de către Cartea Recordurilor ca fiind primul telefon din lume ce încorporează un procesor dual-core. Este vorba despre Nvidia Tegra 2 tactată la 1 Ghz. Certificatul emis de Cartea Recordurilor conține următorul text: "Primul telefon mobil care utilizează un procesor dual-core este LG Optimus 2X ce a fost disponibil publicului din Coreea de Sud pe 25 ianuarie 2011. Telefonul a fost anunțat în decembrie 2010 și la CES din Las Vegas din ianuarie 2011 a fost prezentat oficial".

Și pe plan local este primul smartphone dual-core. îl găsiți la magazinele online cât și la operatorul Vodafone.

Datele tehnice ale lui Optimus 2x relevă:

 • ecran de 4 inch cu rezoluție de 480x800 pixeli și 16.7 milioane culori;
 • procesor dual-core la 1 Ghz, 512 Mb RAM, 8 GB memorie internă și microSD e până la 32 GB, Android 2.2 FroYo cu upgrade promis la Android 2.3 Gingerbread;
 • 3G cu viteze de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm;
 • 8 Megapixeli și filmează full HD la 1080p, cameră secundară pentru videoapeluri de 1.3 Megapixeli;
 • baterie de 1500 mAh, 139 gr., 10.9 mm grosime.

O comparație cu alte trei telefoane dual-core ce urmează a fi lansate în România găsiți aici.

îl puteți achiziționa de la eMAG pentru 2.199 lei fără semnarea unui contract și la Vodafone pentru 259 euro la un abonament de 16.64 euro pe lună ce cuprinde 125 de minute naționale, 800 de minute în rețea și 500 de Mb trafic de internet.

Este ușor inferior ca date hardware față de viitorul HTC Sensation sau Samsung Galaxy S II, dar multe persoane s-ar putea să îl aleagă în dauna celor două pentru că este mai portabil la display 4 inch față de 4.3 inch, prețul mai ofertant. Sper ca să se facă update rapid la 2.3 Gingerbread ca 2.2 FroYo să nu mai fie văzut că un neajuns în testele comparative.

Cred că ar fi și mai interesant și benefic pentru divizia de telefoane inteligente a sud-coreenilor dacă LG Mobile va obține pentru Optimus 2X și titlul de Cel mai vândut telefon dual-core.

Mai jos aveți comunicatul de presă:

LG OPTIMUS 2X în Cartea Recordurilor

Puternic, super rapid, noul terminal LG recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai performant smartphone dual-core

București, 29 aprilie 2011 – Smartphone-ul LG Optimus 2X a fost recunoscut de către Cartea Recordurilor drept primul telefon mobil care încorporează un procesor dual-core. Astfel, telefonul LG Optimus 2X oferă performanțe mai rapide, mai puternice, precum și o multitudine de caracteristici de entertainment multimedia.

“Suntem încântați de recunoașterea oficială a LG Optimus 2X ca fiind primul smartphone dual-core din lume, oferită de către binecunoscuta Carte a Recordurilor,” declară Jong-seok Park, CEO și președinte al companiei Mobile Communications a LG Electronics. “LG Optimus 2X inaugurează o nouă eră dual-core într-o lume a telefoanelor inteligente, cu nivele nemaiîntâlnite de viteză și performanță. Alături de caracteristici unice precum funcția content mirroring prin HDMI, LG Optimus 2X se poziționează ca adevăratul telefonul inteligent premium.”

Frank Foley, vicepreședinte senior al Cartea Recordurilor™, declară: “Cartea Recordurilor este mândră să anunțe noul titlu și să felicite LG Optimus 2X pentru această realizare în lumea tehnologiei aflată într-o continuă schimbare.”

LG a anunțat pentru prima dată telefonul LG Optimus 2X în decembrie 2010 și l-a prezentat la Consumer Electronics Show în Las Vegas în luna ianuarie a acestui an. Telefonul a fost lansat în aceeași lună în Coreea, depășind toți competitorii de pe piață, performanță obținută pe toate piețele în care a fost introdus. LG Optimus 2X este disponibil în acest moment în America de Nord[1], Europa și Asia și va fi lansat în America Latină în luna mai.

LG Optimus 2X: o experiență smartphone dual-core rapidă și puternică

Dezvoltat de compania specializată în procesoare grafice NVIDIA®, sistemul pe bază de chip Tegra 2 încorporat în LG Optimus 2X funcționează cu o viteză uimitoare de 1GHz și oferă un consum redus de energie și performanțe ridicate de player audio și video. Utilizatorii pot experimenta o navigare rapidă pe web și pot juca jocuri mult mai ușor comparativ cu experiența oferită de terminalele cu procesoare single-core care funcționează la aceeași viteză. Totodată, telefonul răspunde la comenzile tactile extrem de rapid și utilizatorii pot accesa mai multe aplicații în același timp.

LG Optimus 2X permite video playing și înregistrare la 1080p HD, precum și o experiență de navigare similară cu cea oferită de PC-uri pentru conținutul HD sau Flash. Modelul este optimizat pentru o conectare mai ușoară și transfer de fișiere: funcția content mirroring facilitează extinderea ecranului la full HD prin micro HDMI, în timp ce DLNA (Digital Living Network Alliance) permite transferul de conținut prin wireless clasic între LG Optimus 2X și alte dispozitive digitale.

Utilizând funcția content mirroring prin interfața HDMI cu senzorul Gyro, consumatorii pot și juca jocuri direct de pe tefon pe un televizor Full HD pentru a experimenta o senzație mult mai puternică în timpul jocului.

Cu LG Optimus 2X poți trăi o experiență extrem de puternică de gaming datorită calităților grafice impresionante. Telefonul dispune de asemenea de o cameră foto frontală, de o extensibilitate de memorie microSD, conectivitate microUSB și o baterie 1500mAh.

Caracteristicile principale ale LG OPTIMUS 2X cu procesor dual-core:

 • ecran de 4 inchi WVGA
 • memorie de 8GB (până la 32GB suportat de slot)
 • baterie de 1,500 mAh
 • cameră de 8-megapixeli pentru partea din spate și de 1.3-megapixeli pentru partea frontală
 • Content mirroring prin HDMI
 • 1080p MPEG-4/H.264 Playback și Recording
 • Disponibile: Google Voice Search™ , Google Voice Action™, Google Goggles™, Google Shopper™, Google Maps™

[1] în Statele Unite LG Optimus 2X este cunoscut și ca T-Mobile G2X

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×