MediaTek ar fi gata să lanseze 2 procesoare de 10 nm, făcând parte din seria Helio X30/X35

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 802 ori
<b>MediaTek ar fi gata să lanseze 2 procesoare de 10 nm, făcând parte din seria Helio X30/X35</b>Producătorul chinez de chipset-uri MediaTek nu stă degeaba, și se pare că în perioada următoare am putea asista la debutul unor procesoare pe 10 nm ce fac parte din seria Helio X30 și Helio X35. Ne așteptăm așadar la modele cu 8 sau 10 nuclee ce vor

După ce a obţinut o sumedenie de parteneriate pentru procesoarele Helio P10, X10, X20 şi X25, MediaTek e gata să treacă în următoarea etapă de dezvoltare a chipseturilor sale. Astfel, se pare că vom vedea două chipuri de 10 nm în perioada următoare şi anume Helio X30 şi Helio X35.

MediaTek

Primul va fi un chipset mainstream, iar al doilea va fi unul pentru piaţa low end. Informaţia vine de la publicaţia Economic Daily News, din China. Producţia în masă pentru procesoarele Helio X30 va avea loc spre finalul acestui an şi începutul lui 2017, conform aceleiaşi surse. MediaTek ia în calcul încă o serie de CPU-uri de 10 nm special creată pentru modele mid şi high end.

Chipurile Helio X35 se află în stadiu de zvon şi ele ar urma să fie fabricate de TSMC, folosind o variantă low spec a procesului de 10 nm. MediaTek se numără printre primii clienţi TSMC care adoptă acest proces, în companie selectă împreună cu Apple spre exemplu. 3 clienţi sunt înscrişi pentru această tehnologie, iar TSMC va începe să vadă profit de pe urmă chipurilor de 10 nm în primul trimestru al anului.

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×