MediaTek Helio P65 debutează oficial; Procesor de 12nm cu îmbunătățiri pentru captura foto și gaming

843 ori
<b>MediaTek Helio P65 debutează oficial; Procesor de 12nm cu îmbunătățiri pentru captura foto și gaming</b>Astăzi din partea celor de la MediaTek vine lansarea unui nou procesor, succesor pentru Helio P60 ce vine cu o serie de îmbunătățiri interesante la pachet. Soluția se numește Helio P65, este dezvoltată

Astăzi din partea celor de la MediaTek vine lansarea unui nou procesor, succesor pentru Helio P60 ce vine cu o serie de îmbunătățiri interesante la pachet. Soluția se numește Helio P65, este dezvoltată pe seama procesului de 12nm și din start suntem anunțați că printre capitolele la care s-au adus upgrade-uri se numără partea de captură foto, respectiv gaming - fiind promisă aici o experiență îmbunătățită. 

Procesorul integrează două nuclee ARM Cortex-A75 de 2 GHz și 6 nuclee Cortex-A55 de 1.7 GHz, iar potrivit producătorului această nouă soluție oferă un boost de performanță de 25% comparativ cu procesoarele ce folosesc arhitectura octa-core veche. Se aduce aici și tehnologia CorePilot care asigură programarea inteligentă a sarcinilor, management inteligent de control al temperaturii și monitorizare obiceiuri utilizator. 

De asemenea ni se promit îmbunătățiri la nivel de experiență gaming, optimizări consum și canale audio separate pentru comenzi vocale, respectiv media și jocuri. Pe partea de cameră foto se oferă acum suport pentru camere duale de 16 + 16 mpx, suport pentru senzori de 48 mpx, motor pentru bokeh și EIS. Mai avem suport dual 4G VoLTE, Wi-Fi ac și poziționare îmbunătățită la interior, metrou sau în tuneluri.

Noul procesor Helio P65 este deja în producție și va apărea pe smartphone-uri începând din luna iulie. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×